Concursul „Rugăciunea, scară spre cer”, la Sibiu

Arhiepiscopia Sibiului

Concursul „Rugăciunea, scară spre cer”, la Sibiu

    • Concursul „Rugăciunea, scară spre cer”, la Sibiu
      Concursul „Rugăciunea, scară spre cer”, la Sibiu

      Concursul „Rugăciunea, scară spre cer”, la Sibiu

Organizația Tinerilor din Sibiu (OTS) și Arhiepiscopia Sibiului desfășoară în perioada 18 februarie - 10 martie 2022 concursul „Rugăciunea, scară către cer”.

Concursul se adresează elevilor din clasele I-IV, din clasele V-VIII, din clasele IX-XII, tinerilor cu vârsta între 19 şi 35 de ani, precum şi elevilor cu CES, informează OTS într-un comunicat de presă. Lucrările trimise de elevii claselor V-XII vor fi incluse și în activitățile Proiectului „Cartea - lumină din lumină”, cuprins în anexa D la „Calendarul competițiilor școlare și al activităților educative din județul Sibiu 2022” - poziția 30. Elevii și profesorii coordonatori vor primi diplomă și adeverință de participare la proiect regional.

Concursul se va încheia cu festivitatea de premiere, care va avea loc vineri, 11 martie 2022, ora 18:00, în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, în prezența Înaltpreasfinţitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, care le va rosti tinerilor un cuvânt de învățătură.

Patru secţiuni în cadrul concursului

            Elevii şi tinerii interesaţi au posibilitatea să participe la una dintre următoarele secţiuni:

  • Creaţie literară (proză, poezie, eseu, compuneri, povestiri, scrisori, jurnal, etc), având ca temă: rugăciunea în Sfânta Scriptură, darurile și roadele rugăciunii, cum ne rugăm, rugăciunea acasă și în biserică, rugăciunea – expresia iubirii, importanța rugăciunii, etc.;
  • Creaţie plastică clasică – pictură, desen;
  • Creaţie tehnico-informatică: desen, grafică pe calculator, Power Point, Paint, afiș, filmuleț, etc.;
  • Fotografii pe tema „Colțul meu de rugăciune”.

Pentru secțiunile b și c lucrările pot fi individuale sau colective, realizate de un grup de elevi. Pentru punctul b. sunt acceptate toate tehnicile de lucru, pe orice fel de suport (hârtie, carton, lemn, sticla, piatră etc.).

„Dintre toate definițiile care s-au dat omului, cea mai frumoasă și mai cuprinzătoare este, cu siguranță, aceea că «omul este o ființă teologică». Creat de Dumnezeu după Chipul Său, omul e singura ființă care poate intra în comuniune liberă și conștientă cu Creatorul său. Rugăciunea este convorbirea tainică dintre om și Dumnezeu, e scara prin care sufletul de înalță la ceruri, iar cerul se coboară pe pământ. Ea este cântecul inimii, dar și sufletul religiei. Fără ea, credința este o teorie seacă, cultul o formalitate, fapta morală golită de profunzimile religioase, iar omul separat de Dumnezeu”, spun organizatorii.

Lucrările vor fi transmise electronic pe adresa de e-mail concurs.rugăciune@gmail.com până în data de 10 martie 2022, ora 22:00.

Evaluarea lucrărilor se va realiza pe următoarele niveluri: clasele I-IV, clasele V-VIII, clasele IX-XII, tinerii cu vârsta între 19-35 ani, elevi cu CES.

Datele de identificare a lucrărilor sunt obligatorii: titlul lucrării, secţiunea, numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, localitatea şi judeţul, profesor coordonator.

Pentru mai multe detalii legate de aceste evenimente și de activitățile Organizației Tinerilor din Sibiu, poate fi accesate pagina https://www.facebook.com/otsibiu/.

Contact: prof. Jinariu Carmen-Mihael-tel. 0743.178.517.

Citește despre: