Părintele Constantin Necula va conferenția la Iași

Arhiepiscopia Iaşilor

Părintele Constantin Necula va conferenția la Iași

    • Părintele Constantin Necula va conferenția la Iași
      Părintele Constantin Necula va conferenția la Iași

      Părintele Constantin Necula va conferenția la Iași

Asociația Studenților și Absolvenților de Teologie Ortodoxă Asistență Socială din Iași și Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, specializarea Asistență Socială din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în parteneriat cu Sucursala Teritorială Iași a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România organizează în data de 13 mai, sub egida anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, o conferință dedicată Zilei Mondiale a Familiei cu titlul „Dimensiunea teologică a slujirii aproapelui în societatea contemporană”.
 

Părintele Constantin Necula este unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți preoți ortodocși ai acestor vremuri. Prin intermediul predicilor sale, al cărților, al conferințelor pe care le susține și prin participarea la diverse emisiuni și rubrici difuzate la televiziune, la radio și în online, dar şi prin implicarea sa activă în rezolvarea problemelor sociale actuale, acesta a ajuns la sufletele oamenilor de toate vârstele, ortodocși, dar nu numai, din țară și din străinătate.
 

Vă invităm să vă alăturați în data de 13 mai, de la ora 13:00, în Sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan, o sală emblematică a spiritualității ieșene, pentru a primi cuvântul de folos din partea pr. prof. Constantin Necula de la Sibiu. Evenimentul se adresează în special studenților, masteranzilor și doctoranzilor din domeniul asistenței sociale, întrucât vor participa specialiști din mai multe zone ale Moldovei, dar este deschis și publicului doritor de o reîntâlnire la Iași cu părintele Constantin Necula.

Conferința este organizată de Asociația Studenților și Absolvenților de Teologie Ortodoxă Asistență Socială (ASATOAS) și Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, Specializarea Asistență Socială (TOAS) în parteneriat cu Sucursala Teritorială Iași a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR) și face parte dintr-o serie mai largă de evenimente, realizate prin implicarea și susținerea maicii lect. univ. dr. Polixenia Nistor.
 

Partenerii evenimentului sunt: Arhiepiscopia Iaşilor, Biroul de Asistenţă Socială al Centrului Eparhial, Biroul de Asistență Socială, Protopopiatul II Iași, Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” al Protopopiatului II Iași, Doxologia – Portal Creștin Ortodox, Radio Trinitas, Ziarul Lumina și Agenția de Știri a Patriarhiei Române, Basilica.

Prin acest demers socio-cultural și educațional, studenți și absolvenți, membri ai Asociației SATOAS își propun să evidențieze importanța filantropiei, a dăruirii materiale și de sine pentru bunul mers al comunității, cât și indirect, să aducă înaintea publicului profesia și modelul de persoană care prin pregătirea pe care o are sau o poate dobândi ar putea contribui semnificativ la ajutorarea semenilor aflați în dificultate. La nivel local, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, specializarea Asistență Socială, este o instituție care poate oferi o pregătire profesională deosebită în această direcție, motiv pentru care dorim să îi creștem vizibilitatea implicându-o în astfel de evenimente, arătând astfel că instituțiile de învățământ superior se implică activ în educarea și formarea persoanelor și în afara cadrului formal instituțional, prin organizarea unui astfel de eveniment.

Ne propunem ca în cadrul prezentării, ce îl are în centrul discuției pe asistentul social teolog, să primim răspunsuri cu privire la:

  • Teologia slujirii aproapelui în contemporaneitate;
  • Sens și slujire în asistență socială;
  • Are nevoie societatea de asistenți sociali;
  • Pregătirea profesională și dăruirea sufletească a tânărului asistent social;
  • Asistentul social eficient/pregătit într-o lume în continuă schimbare;
  • Asistentul social teolog – element catalizator al unității în comunitate;
  • Omenie și Filantropie – Asistență Socială în Biserica Ortodoxă Română;
  • Asistenta Socială – Un mod de a sluji lui Dumnezeu și aproapelui;
  • Asistenta Sociala în Biserica Ortodoxa – Rolul Asistentului Social Teolog;
  • Filantropia, medicament pentru suflet – pe urmele vasiliadelor;
  • Importanța implicării tinerilor în activități filantropice;
  • Milostenia, bun început al mântuirii noastre;
  • Asistentul Social între misiune și meserie;

Nu în ultimul rând, aducem un gând de gratitudine Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pentru binecuvântarea și oferirea spațiului de găzduire a evenimentului – Sala „Iustin Moisescu” a Centrului eparhial.

(Asistent Social Ionela Brînză-Abunei, președintele Asociației SATOAS)