“Creștinismul la români”, ediția a XIII-a

Știri

“Creștinismul la români”, ediția a XIII-a

    • “Creștinismul la români”, ediția a XIII-a
      “Creștinismul la români”, ediția a XIII-a

      “Creștinismul la români”, ediția a XIII-a

Școala “Alecu Russo“ și parohia “Sfântul Antonie cel Mare“ din Iași au organizat astăzi ediția a XIII-a a activității interdisciplinare “Creștinismul la români". Obiectivul principal al acestei manifestări este formarea dragostei de neam și țară, dar și de valori creștine...

Școala “Alecu Russo“ și parohia “Sfântul Antonie cel Mare“ din Iași au organizat astăzi ediția a XIII-a a activității interdisciplinare “Creștinismul la români". În deschiderea evenimentului care a avut loc în Biserica “Sfântul Antonie din Iași, pr. paroh Ionel Roată, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, a adresat un cuvânt de bun-venit. A urmat o scurtă alocuțiune din partea prof. Ofelia Ionescu, directorul Școlii “Alecu Russo“ din Iași. Elevii de la “Alecu Russo“ au susținut un program literar-artistic care a prezentarea de referate, recitare de poezii și intonare de cântări religioase. La final, s-au rostit alocuțiuni de către pr. prof. Cristian-Alexandru Barnea, inspector pentru disciplina Religie al Inspectoratului Școlar Iași, pr. Vilie Doroșincă, protoiereul Protopopiatului Iași 2, pr. Sebastian Teacu, inspector pentru cateheză parohială în cadrul Sectorului Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor și pr. Cristian Muraru, directorul Centrului de Conservare și Restaurare a Patrimoniului de Artă Creștină „Resurrectio“ din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și inspector eparhial în cadrul Sectorului „Patrimoniu și construcții bisericești“ al Arhiepiscopiei Iașilor.
Obiectivul principal al acestei manifestări este formarea dragostei de neam și țară, dar și de valori creștine, fiind gândită ca o activitate interactivă, centrată pe elev. Abordarea tematicii a fost diferită de la o ediție la alta, în fiecare an participând mai multe personalități ieșene, clerici și mireni. Anul acesta emblema activității a fost Sfântul Apostol Andrei, sfântul care a pășit printre primii pe meleagurile noastre și care intră în înșiruirea “sfinților naționali“. A fost stimulată creativitatea elevilor prin organizarea unui concurs de creație literară și unul de creație artistico-plastică. (C. Ciofu)