Concurs pentru preşcolari la Bicaz

Arhiepiscopia Iaşilor

Concurs pentru preşcolari la Bicaz

    • Concurs pentru preşcolari la Bicaz
      Concurs pentru preşcolari la Bicaz

      Concurs pentru preşcolari la Bicaz

    • Concurs pentru preşcolari la Bicaz
      Concurs pentru preşcolari la Bicaz

      Concurs pentru preşcolari la Bicaz

    • Concurs pentru preşcolari la Bicaz
      Concurs pentru preşcolari la Bicaz

      Concurs pentru preşcolari la Bicaz

Miercuri, 1 aprilie 2015, în parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” -  Bicaz Oraş, a fost organizată cea de-a VI-a ediţie a concursului judeţean „Micul creştin”, dedicat preşcolarilor.

Organizatorul acestui eveniment, părintele Gheorghe Mihalache, paroh la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a împlinit o frumoasă activitate iniţiată acum opt ani la nivel local. În cadrul parteneriatului dintre parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – Bicaz Oraş şi Grădiniţa cu Program Prelungit Bicaz au fost, sunt şi vor fi organizate mai multe activităţi care culminează cu acest concurs la nivel şcolar şi cu hramul parohiei la nivel comunitar.

Cu acest prilej festiv s-au prezentat 64 copii din judeţul Neamţ de la opt grădiniţe din Piatra-Neamţ, Târgu-Neamţ, Roman, Bicaz, Taşca şi Bicazu Ardelean.

Părintele paroh Gheorghe Mihalache ne-a oferit câteva detalii legate de concurs: „Am conceput în anii precedenţi formatul acestui concurs alături de colaboratorii noştri şi am crescut acest eveniment de la o simplă întâlnire cu elevii din Bicaz până la ceea ce avem astăzi. Specificul întâlnirii noastre este Învierea Domnului şi probele din concurs exprimă credinţa în Înviere dar şi fundamenetele trăirii noastre. Avem o probă teoretică consistentă cu definire de termeni, întrebări, ghicitori, recunoaşteri de povestiri şi imagini, dar şi o probă artistică care conţine exprimarea unei rugăciuni, o probă de creativitate, care implică decorarea unui ou pentru Paşti şi o probă distractivă, care implică câte un reprezentant din fiecare echipă. Chiar dacă sunt multe echipe, premiile au fost împărţite în mod egal, fiecare copil fiind premiat cu daruri din partea organizatorilor, educatorii şi unităţile de învăţământ aparţinătoare fiind premiaţi de asemenea. Cele mai mari punctaje au fost adunate de „Prietenii lui Hristos” de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Floare de Colţ” Piatra-Neamţ, „Micii creştini” de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Muguri de lumină” Roman, „Îngeraşii” de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 9 Piatra-Neamţ, urmaţi de celelalte echipaje de la GPP Nr. 2 Târgu Neamţ, GPN Bicazu Ardelean, GPP „Moldocim” Bicaz, GPN Taşca şi GPP „Spiru Haret” Piatra-Neamţ. Au fost oferite şi premii speciale pentru copiii care au rostit cele mai fluente şi frumoase rugăciuni în port popular.”

Prezent în juriu şi bun prieten al parohiei Bicaz Oraş, părintele Ştefan Zaharia, coordonatorul Biroului de catehizare al Protopopiatului Piatra-Neamţ ne-a declarat: „Acest concurs este un model pe care multe parteneriate Şcoală-Biserică-Familie pot să îl urmeze. În Protopopiatul Piatra-Neamţ sunt câteva parteneriate educaţionale care pot fi expuse oricând pentru bune practici comunitare şi mă bucur că implicarea direcţiunii din Bicaz şi a domnului profesor de religie, Ionuţ Balmoş, va dezvolta pe viitor acest proiect şi la alt nivel. Este greu să susţii financiar un asemenea concurs care implică cheltuieli mari şi din acest motiv este cu atât mai lăudabilă implicarea părintelui Gheorghe Mihalache şi a parohienilor şi donatorilor săi. În această de Dumnezeu păzită parte de Românie urmează slujire jertfelnică, Procesiunea de Florii, sărbători pascale binecuvântate şi prăznuirea hramului care adună preoţii şi credincioşii din această zonă în biserica Sfântului Mare Mucenic Gheorghe din Bicaz.”

În Protopopiatul Piatra-Neamţ în aceste două săptâmâni dinaintea Învierii sunt programate peste 50 de activităţi între şcoli şi biserici cu prilejul sărbătorilor pascale, dar şi în programul „Şcoala Altfel”.

Citește despre: