Daruri pentru elevii cu deficienţă de auz

11 Decembrie 2014 13:54 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

Urmând tradiţiei ultimilor trei ani, Capela ortodoxă „Izvorul Tămăduirii“ pentru elevii cu deficienţă de auz a Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu“ din Iaşi a oferit de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae daruri copiilor din această unitate de învăţământ.

De sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, elevii Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu“  din Iaşi au participat la sfintele slujbe, iar la sfârşit au primit daruri din partea Capelei ortodoxe „Izvorul Tămăduirii“. În ciuda dificultăţilor economice, părintele Gheorghe Lupu, preot voluntar la această capelă şi profesor de religie, ajutat de câteva persoane inimoase, a adunat 105 pachete în valoare de 1.000 lei, pe care le-a împărţit elevilor.

„La slujba Privegherii dedicată sărbătorii Sfântului Nicolae, capela pentru elevii cu deficienţă de auz l-a avut ca şi co-slujitor pe părintele diacon Marian Pătraşcu. În ziua prăznuirii Sfântului, pe 6 decembrie, câţiva profesori apropiaţi ai capelei şi tineri de la diferite facultăţi au dorit să fie alături de elevii Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu“, pentru a le împărţi daruri şi bucurie. Sfânta Liturghie a fost una deosebită prin rostirea comună a diferitelor rugăciuni ca „Sfinte Dumnezeule“, „Tatăl nostru“, Simbolul de credinţă etc. în limbaj mimico-gestual şi, mai ales, prin cântarea colindelor. Obiectivele activităţii de Sfântul Nicolae au fost, pe lângă participarea elevilor la sfintele slujbe - Vecernia unită cu Litia, Utrenia şi Ceasul I, Canonul şi Acatistul Sfântului Nicolae, Sfânta Liturghie şi slujba de pomenire a celor adormiţi, şi sădirea în sufletele lor a nădejdii şi bucuriei că nu suntem singuri şi că Sfântul Nicolae rămâne de-a pururi multmilostiv şi ajutător grabnic al celor ce-l iubesc şi se roagă lui. De aceea, pe lângă darul obişnuit (cadoul pentru fiecare copil a conţinut diferite dulciuri de post - pufuleţi, ciocolată, suc, turtă dulce glazurată, cornuri cu ciocolată şi clementine), copiii care au dat dovadă de perseverenţă şi răbdare în rugăciune au mai primit şi bomboane de ciocolată“, ne-a declarat pr. prof. Gheorghe Lupu.

De la același autor

Ultimele din categorie