Întâlnire catehetică la Piatra Neamţ

12 Iunie 2014 18:45 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

Miercuri, 11 iunie 2014, la sediul Protopopiatului Piatra Neamţ a fost organizată o nouă întâlnire din cadrul programului catehetic desfăşurat în acest an de Arhiepiscopia Iaşilor, menit să-i apropie mai mult pe preoţi şi pe credincioşi de înţelegerea Sfintei Spovedanii şi Sfintei Împărtăşanii.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, a avut loc miercuri la Piatra Neamţ o nouă întâlnire din cadrul programului catehetic desfăşurat în acest an de Arhiepiscopia Iaşilor. Cei 15 preoţi participanţi i-au avut alături pe pr. dr. Bogdan Racu, inspector în cadrul Sectorului învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor, pe pr. protopop Valentin Tofan şi pe pr. Ştefan Zaharia, coordonatorul Biroului de catehizare al Protopopiatului Piatra Neamţ.

Părintele Leonte Lehaci de la Parohia Negreşti 1 şi Dana Semian, profesor de religie, director al Şcolii Gimnaziale Vaduri şi metodist al Inspectoratului Şcolar al judeţului Neamţ, au susţinut o cateheză cu tema „Cum se schimbă viaţa mea după spovedanie?“, care se regăseşte şi în programa catehetică pentru anul 2014. În cadrul prezentării, s-au făcut referiri la conţinutul şi etapele unei cateheze, cât şi la modalitatea de implementare a activităţilor de învăţare în actul catehetic, dar şi al strategiilor (metodelor şi tehnicilor) interactive folosite în activităţile de învăţare. Cateheza a fost urmată de discuţii şi luări de cuvânt ale participanţilor care au o bogată experienţă catehetică şi didactică.

„Scopul întâlnirii a fost famliarizarea preoţilor cu modul de a ţine o cateheză prin observaţie, dezbatere şi schimb de experienţe. S-a subliniat cu acest prilej modul de împlinire a aşteptărilor iniţiale ale participanţilor, strategia catehetică prin care preotul catehet să vină în întâmpinarea credincioşilor, precum şi modul în care se poate plia o necesitate educaţională şi formativă pe necesităţile participanţilor la cateheza parohială. Această întâlnire a fost binevenită în contextul programului catehetic din această vară şi al activităţilor conexe catehezei: tabere de creaţie şi recreaţie, excursii, pelerinaje şi seminarii, care vor fi organizate în parohiile protopopiatului nostru“, ne-a declarat pr. Ştefan Zaharia, coordonatorul Biroului de catehizare al Protopopiatului Piatra Neamţ.

De la același autor

Ultimele din categorie