Serbări de Crăciun la Şcoala Varlaam

28 Decembrie 2012 22:04 Arhiepiscopia Iaşilor
 

În perioada 13-21 decembrie, s-au desfăşurat serbările elevilor Şcolii „Varlaam Mitropolitul“, instituţie de învăţământ patronată de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

În cadrul serbărilor, elevii din clasele primare le-au vestit părinţilor şi bunicilor Naşterea Domnului prin colinde, în română şi în engleză, scenete de teatru, jocuri şi dans. La fiecare serbare, Moş Crăciun a fost prezent, încărcat cu amintiri pentru cei mari şi daruri pentru cei mici.

„Serbările de Crăciun sunt foarte importante pentru noi, cei de la Şcoala Varlaam. În aceste zile, copiii vestesc un eveniment cu semnificaţii multiple: Naşterea Domnului, pe de o parte, dar şi naşterea noastră ca oameni noi, oameni care încearcă an de an să fie mai buni, mai blânzi, cu inimi mai largi şi mai calde. Serbările de final de an reprezintă şi un prilej foarte bun de a vedea cât au crescut copiii şi ce au mai descoperit ei la şcoală în răstimpul de 6 luni care s-a scurs de la ultima întâlnire. Anul acesta, moşul a fost darnic şi a poposit câte puţin la fiecare din cele patru clase, aducând copiilor multe daruri şi bucuria de a pleca în vacanţa de iarnă cu promisiunea fermă că în anul 2013 vor învăţa cel puţin la fel de bine şi vor fi şi mai bucuroşi decât au fost în anul care tocmai se încheie“, a declarat Monica Costea, director de marketing şi comunicare al Fundaţiei Varlaam. (C.N.)

Citește alte articole despre: Școala „Varlaam Mitropolitul“, serbări

Ultimele din categorie