Adunare Eparhială a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului

Adunare Eparhială a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului

    • Adunare Eparhială a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului
      Adunare Eparhială a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului

      Adunare Eparhială a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului

În perioada 27-28 mai 2011 a avut loc întrunirea anuală a adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

După cum ne informează, pr. Ionuț Păun, corespondent TRINITAS TV în Germania, lucrările adunării s-au desfășurat în catedrala mitropolitană din Nürnberg unde se află și sediul Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Programul a fost împărțit pe durata a două zile și a început vineri 27 mai după-amiaza când la orele 16.00 a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit dr. Serafim, înconjurat de un sobor de preoți. După aceasta slujbă toți preoții si credincioșii prezenți au fost invitați la o agapă frățească. Seara s-a încheiat cu o conferință pe tema familiei creștine susținută de părintele profesor dr. Vasile Gavrilă de la Facultatea de Teologie din București, slujitor la paraclisul universitar Sfântul Nicolae (Biserică Rusă) din București. Părintele profesor a fost invitat să conferențieze de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit dr. Serafim, ținând cont de faptul că anul 2011 a fost declarat Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la propunerea Preafericitului Părinte Daniel.

Discuția pe marginea temei familiei a fost entuziastă, iar întrebările preacucernicilor părinți s-au axat în special pe ideile dezvoltate de către părintele Vasile Gavrilă: familia creștină-icoană a Preasfintei Treimi și Dumnezeu Creatorul ca Dumnezeu al unității și al însoțirii. Dragostea dintre soți înseamnă în același timp credință, asceză și sentiment. Un punct important l-a reprezentat și accentul pus pe familia preotului, care trebuie să fie un veritabil exemplu pentru toți credincioșii.

A doua zi, sâmbătă, a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim și Preasfinţitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop vicar, înconjurați de un sobor de peste 30 de preoți și diaconi. După slujba Sfintei Liturghii și micul dejun, s-au deschis oficial lucrările adunării eparhiale, de către IPS Serafim, care a ținut și un scurt cuvânt duhovnicesc pentru toți preoții. S-a dat citire procesului verbal al adunării eparhiale precedente, apoi raporturilor pastoral-misionar, cultural-ecumenic și financiar pe anul 2010. Apoi s-a întocmit și planul de buget pe anul 2011. Lucrările adunării s-au încheiat după orele prânzului cu o agapă frățească.

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei și Luxemburgului are 67 de parohii și filii, deservite de 48 de preoți și 7 diaconi. Alături de Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord cu sediul la Stockholm și condusă de Preasfințitul dr. Macarie Drăgoi, aceasta formează Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

sursa: basilica.ro