Moment aniversar la Şcoala „Mihai Eminescu“ din Roman

16 Ianuarie 2013 23:22 Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului
 

Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu“ din Roman a sărbătorit marţi, 15 ianuarie, 40 de ani de când a fost înfiinţată.

Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu“ din Roman a sărbătorit marţi, 15 ianuarie, 40 de ani de când a fost înfiinţată. Părintele Florin Ţuscanu, protopop al Protopopiatului Roman, alături de un sobor de preoţi, a oficiat cu acest prilej o slujbă de Te Deum. A urmat dezvelirea unei plăci comemorative care a marcat împlinirea celor 40 de ani de învăţământ de calitate la Şcoala „Mihai Eminescu“. Părintele protopop Florin Ţuscanu a transmis cu acest prilej binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, evocând câteva momente legate de prezenţa poetului Mihai Eminescu la Roman. În cadrul evenimentului a fost lansată prima monografie a Şcolii „Mihai Eminescu“ din Roman şi au fost premiaţi foştii directori şi directorii adjuncţi ai acestei unităţi şcolare.  

Programul a mai cuprins vernisarea celei de-a cincea ediţii a expoziţiei „Culoarea versului eminescian“, un proiect naţional în cadrul căruia s-au realizat aproape 700 de lucrări, şi prezentarea expoziţiei de icoane „Icoana - Evanghelia în culori“. „Încrustarea pe răbojul vremii a celui de-al 40-lea an de existenţă a şcolii noastre oferă plăcutul prilej, pentru absolvenţii acestei şcoli şi pentru zeci de profesori, din trecut şi de azi, să-şi îndrepte gândurile spre şcoala care le-a luminat calea vieţii, le-a oferit posibilitatea de a deveni oameni de caracter, preţuiţi şi respectaţi la locurile lor de muncă şi în viaţa socială“, a spus prof. Mihaela Rusu, directorul Şcolii „Mihai Eminescu“ din Roman. (C. Ciofu)

Citește alte articole despre: Te Deum, Şcoala „Mihai Eminescu“ din Roman

Ultimele din categorie