„Momentul resfinţirii a fost o împlinire şi o binecuvântare“

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

„Momentul resfinţirii a fost o împlinire şi o binecuvântare“

    • „Momentul resfinţirii a fost o împlinire şi o binecuvântare“
      PS Ioachim Băcăuanul a resfinţit Biserica „Sfântul Ioan“ din Bacău

      PS Ioachim Băcăuanul a resfinţit Biserica „Sfântul Ioan“ din Bacău

    • „Momentul resfinţirii a fost o împlinire şi o binecuvântare“
      Resfinţirea bisericii parohiei Călăraşi I, Protopopiatul Iaşi 1

      Resfinţirea bisericii parohiei Călăraşi I, Protopopiatul Iaşi 1

Biserica „Sfântul Ioan“ din Bacău a primit, în urmă cu două zile, veşmântul sfinţirii, după ample lucrări de reconsolidare şi înfrumuseţare. Mii de credincioşi au asistat duminică, 23 septembrie, la resfinţirea bisericii parohiei Călăraşi I, judeţul Botoşani.

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a resfinţit duminică, 23 septembrie, Biserica „Sfântul Ioan“ din Bacău, după 200 de ani de când a fost târnosită prima dată. Din soborul de preoţi au mai făcut parte pr. Constantin Sturzu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iaşilor, şi pr. Constantin Tomozei, protopop al Protopopiatului Bacău. Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul a adresat credincioşilor un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre semnificaţiile Evangheliei din Duminica a XVIII-a după Rusalii. De asemenea, Preasfinţia Sa i-a felicitat pe toţi cei care s-au implicat şi au sprijinit lucrările de reabilitare ale Bisericii „Sfântul Ioan“ din Bacău. Pr. Eduard Ungureanu şi pr. Marius Popescu, slujitori la Biserica „Sfântul Ioan“ din Bacău, au primit rangul de iconom stavrofor. „PS Ioachim Băcăuanul a fost întâmpinat de dimineaţă, aşa cum este tradiţia, cu pâine şi sare. După sfinţirea bisericii s-a oficiat pe o scenă special amenajată Sfânta Liturghie. Au venit foarte mulţi oameni, mai ales că Dumnezeu ne-a binecuvântat cu o vreme frumoasă. A fost o sărbătoare frumoasă de la care am plecat cu toţii cu inimă bună, cu nădejdea şi credinţa că Dumnezeu este cu noi. Pentru parohia noastră, momentul resfinţirii a fost o împlinire şi o binecuvântare, aduse prin episcopul nostru. Ne bucurăm că toate lucrările la sfântul lăcaş ocrotit de Sfântul Ioan Botezătorul s-au încheiat. Acest lucru a scos în evidenţă credinţa şi dragostea puternică ale credincioşilor noştri faţă de Biserică“, a relatat pr. paroh Vlad Ungureanu, care a adăugat că în cadrul evenimentului a fost lansată monografia Bisericii „Sfântul Ioan“ din Bacău.

Moaştele Sfintei Ecaterina, la resfinţirea bisericii din Călăraşi I

Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, a resfinţit duminică, 23 septembrie, Biserica „Sfânta Treime“ din parohia Călăraşi I, Protopopiatul Iaşi 1, judeţul Botoşani. Peste 2.000 de credincioşi au participat la acest eveniment pentru a se ruga şi pentru a se închina sfintei mese din sfântul altar. Cu acest prilej, a fost adusă de la Biserica Vulpe din Iaşi racla în care se află un fragment din moaştele Sfintei Ecaterina. Pr. paroh Ioan Pădurariu a primit din partea Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul rangul de iconom stavrofor. De asemenea, Primăria Călăraşi a oferit părintelui paroh titlul de „Cetăţean de onoare“ al comunei Călăraşi. La finalul slujbei protos. Iustin Neagu, misionar de caritate la Biserica „Schimbarea la Faţă a Domnului“ - Socola, a adresat un cuvânt de învăţătură referitor la Evanghelia citită în cadrul Sfintei Liturghii. Părintele Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului Iaşi 1, a mulţumit credincioşilor pentru că s-au implicat în reconsolidarea şi înfrumuseţarea bisericii. Din soborul de slujitori a mai făcut parte şi pr. Constantin Macuc, protopop al Protopopiatului Săveni, care i-a apreciat pe enoriaşii parohiei Călăraşi I pentru dragostea pe care au arătat-o faţă de biserica din satul lor. PS Calinic Botoşăneanul i-a îndemnat pe oameni să zidească biserica în sufletele lor, aşa cum au înălţat-o pe cea din zid. „Credincioşii au fost prezenţi într-un număr atât de mare, întrucât s-au bucurat cu toţii că munca lor de atâţia ani a fost încununată prin slujba sfinţirii. A fost un moment de bucurie duhovnicească, mulţi oameni ieşind din biserică cu lacrimi în ochi“, a spus pr. paroh Ioan Pădurariu.