Şcoli de vară pentru tinerii din Eparhia Romanului şi Bacăului

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Şcoli de vară pentru tinerii din Eparhia Romanului şi Bacăului

    • Şcoli de vară pentru tinerii din Eparhia Romanului şi Bacăului
      Şcoli de vară pentru tinerii din Eparhia Romanului şi Bacăului

      Şcoli de vară pentru tinerii din Eparhia Romanului şi Bacăului

    • Şcoli de vară pentru tinerii din Eparhia Romanului şi Bacăului
      Şcoli de vară pentru tinerii din Eparhia Romanului şi Bacăului

      Şcoli de vară pentru tinerii din Eparhia Romanului şi Bacăului

În Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului se desfăşoară în această perioadă mai multe activităţi în care sunt implicaţi tinerii şi copiii. În Parohia Valea Şoşii din Protopopiatul Moineşti şi la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Bacău au loc şcoli de vară care cuprind programe diverse.

Tinerii şi copiii din Parohia Valea Șoșii, Protopopiatul Moinești, judeţul Bacău, participă pe perioada vacanţei la Şcoala de vară din cadrul Așezământului cultural-filantropic „Sfinții Ierarhi Nicolae și Nectarie”. Activităţile au debutat pe 1 iulie 2015, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului. După Slujba de Te Deum, copiii au fost invitați la jocuri de cunoaștere și de socializare în curtea bisericii, unde li s-au oferit detalii despre activitățile cuprinse în acest proiect. Proiectul este coordonat de părintele paroh Ovidiu Daniel Hereș și se adresează unui număr de 30 de copii si tineri cu vârsta între 7 si 18 ani, îndrumați de o echipă de voluntari. Trei zile pe săptămână, în aşezământul parohiei, se derulează ateliere de creație artistică (pictură pe sticlă, împletituri nuiele, tricotaj și cusături tradiționale), jocuri sportive (șah, badminton, tenis de masă, volei), dezvoltare personală (însușirea bunelor maniere, reguli de igienă, alimentație sănătoasă, prim ajutor) și ore de religie, biologie, vizionare filme documentare, experimente distractive, teatru și muzică (religioasă și patriotică). „Aceste cursuri au fost inițiate din dragoste pentru copiii din parohie și din dorința de a-i crește într-un mediu sănătos și în credința adevărată. Programul începe dimineața cu rugăciunea în biserică şi continuă cu exerciții de înviorare în aer liber, dar și cu ateliere de lucru pe grupe de vârstă. A doua parte a programului este axată pe jocuri sportive şi concursuri interactive cu premii. Pentru realizarea acestui proiect, avem sprijinul Consiliului Parohial și al Comitetului Parohial, precum şi aportul unor sponsori, care prețuiesc adevăratele valori ale sufletului și ale neamului nostru românesc”, a menţionat pr. paroh Ovidiu Daniel Hereș.

Școală de Vară la Fundația „Episcop Melchidec” - filiala Bacău

Fundația ”Episcop Melchisedec” - filiala Bacău desfăşoară începând din luna iulie, timp de şase săptămâni, cea de-a doua ediție a Școlii de vară, ”Binecuvântată fii, copilărie!”. Activităţile, organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, se vor derula în cadrul Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Bacău. Acest proiect educațional se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4-13 ani și se derulează în parteneriat cu școala menționată, alături de Primăria Bacău și de Asociația ”Un zâmbet”. Cei 250 de copii vor fi coordonați de peste 130 de cadre didactice, facilitatori și voluntari, în cadrul următoarelor ateliere zilnice: micii creștini, curs de bune maniere, sport, teatru, dans, dezvoltare personală, activități intelective, sanitarii pricepuți, drama-terapie, experimente științifice, artă plastică și textilă, povești, muzică, orășelul copiilor, s.a. Sfântului Voievod Ștefan cel Mare a fost cinstit joi, 2 iulie 2015, în Parohia Cotumba din Protopopiatul Moinești într-un mod inedit. Astfel, s-au pus în mișcare cele 40 de biciclete ce au purtat copiii participanți la Școala de vară a parohiei spre Centrul Social „Sfântul Stelian” al Primăriei Brusturoasa. La centru, s-au desfășurat activitățile pregătite în cinstea Sfântului Voievod, copiii din Cotumba și Brusturoasa bucurându-se de o frumoasă lecție de istorie fără note și catalog. Cu acest prilej, a fost vizionat un documentar despre viaţa Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, s-au rostit poezii și eseuri potrivite evenimentului și s-au intonat cântece ștefaniene. Timpul petrecut împreună și activitățile derulate astfel au demonstrat importanța istoriei și a credinței neamului nostru românesc în formarea tinerei generații.

Citește despre: