La Mănăstirea Brâncoveanu a avut loc Forumul Internaţional „Tinereţe şi Speranţă“

Arhiepiscopia Sibiului

La Mănăstirea Brâncoveanu a avut loc Forumul Internaţional „Tinereţe şi Speranţă“

    • La Mănăstirea Brâncoveanu a avut loc Forumul Internaţional „Tinereţe şi Speranţă“
      La Mănăstirea Brâncoveanu a avut loc Forumul Internaţional „Tinereţe şi Speranţă“

      La Mănăstirea Brâncoveanu a avut loc Forumul Internaţional „Tinereţe şi Speranţă“

În cadrul Academiei Teologice "Antonie Plămădeală" de la Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus, s-a desfăşurat, în perioada 25-31 iulie, cea de-a XIII-a ediţie a Forumului Ecumenic Internaţional "Tinereţe şi Speranţă", organizat cu binecuvântarea IPS Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, de către Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă.

Forumul, evenimentul principal al A.O.L.N., a întrunit 80 de tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, din România şi din Republica Moldova. Programul conferinţelor, dezbaterilor, atelierelor creative şi sportive s-a împletit cu timpul de rugăciune, oferind participanţilor o săptămână bogată în informaţie şi trăire duhovnicească. În mijlocul tinerilor au fost prezenţi cu un cuvânt de zidire sufletească şi disponibilitate în împărtăşirea unor experienţe personale pr. conf. dr. Constantin Necula şi pr. prof. dr. Vasile Grăjdian, de la Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna" din Sibiu, psihologul Lucian Negoiţă din Bucureşti, actorul Leon Magdan, alpinistul sibian Fane Tulpan, primul român care a urcat pe Everest (8.850 m). Un timp special l-au dedicat forumiştii evocării personalităţii părintelui Teofil Părăian, care de dincolo de "porţile cerului" veghează să nu se stingă candela bucuriei şi a tinereţii în Hristos. Un alt eveniment, necesar rezistenţei la provocările cotidianului, a fost drumul pe munte, spre chilia părintelui Arsenie Boca, aproape de Fereastra Făgăraşului.

La forum au participat, de asemenea, persoane cu dizabilităţi de vedere, care, prin activităţile pe care le-au propus, au reuşit să dezvăluie celorlalţi câte ceva din drama şi frumuseţea vieţii lor. Povestea a putut merge mai departe şi anul acesta datorită partenerilor A.O.L.N.: Mitropolia Ardealului, Arhiepiscopia Sibiului, Asociaţia Internaţională Fondacio, chrétiens pour le monde. Tinerii care au participat s-au arătat încântaţi. "A fost un forum total, în care toţi s-au implicat. Ne-am jucat, am învăţat, ne-am deschis inima şi plec cu sufletul mai liniştit", ne-a mărturisit Alexandru. "A fost o experienţă minunată pe care mi-aş dori să o repetăm: oameni talentaţi, minunaţi, o atmosferă de basm, din care nu ai mai vrea să ieşi", ne-a spus Adriana.

sursa: ziarullumina.ro