Serbarea „Naşterea Domnului“ a devenit tradiţie la biserica din Vicovu de Sus – Est

28 Decembrie 2012 21:42 Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor
 

Miercuri, 26 decembrie 2012, în a doua zi a slăvitului praznic al Naşterii Domnului, la Biserica „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului“ din Vicovu de Sus - Est, s-a desfăşurat serbarea intitulată „Naşterea Domnului“, în cinstea acestei mari sărbători.

Miercuri, 26 decembrie 2012, în a doua zi a slăvitului praznic al Naşterii Domnului, la Biserica „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului“ din Vicovu de Sus - Est, s-a desfăşurat serbarea intitulată „Naşterea Domnului“, în cinstea acestei mari sărbători. Programul artistic a fost coordonat de  Andreea – Evelina Irina, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”- Suceava.

La serbarea devenită tradiţională au participat elevi din clasele I-VIII ai Şcolii Generale Nr. 1 din Vicovu de Sus, care au interpretat rolurile personajelor biblice Iosif, Maria, păstorii, îngerul Gavriil. Grupul de copii a fost acompaniat prin colinde de câteva absolvente ale Şcolii Generale Nr. 1 din Vicov.

La finalul serbării, pr. paroh Mircea Irina a adresat un scurt cuvânt de mulţumire: „Le mulţumesc copiilor, dar şi părinţilor acestora, pentru că au reuşit să aducă în sufletele credincioşilor prezenţi un licăr de lumină din steaua ce a călăuzit magii la peştera sfântă şi să transmită bucuria acestui mare praznic, readucându-ne în ipostaza copilului colindător şi aducător de veste a Naşterii Domnului“.

Pentru efortul lor, copiii au fost răsplătiţi de blândul Moş Crăciun cu daruri, nuci, mere şi covrigi. Această serbare s-a desfăşurat prima dată în anul 1993 la şcoala din localitate, iar din 1996 acest program a fost desfăşurat în paralel şi la biserică, pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor. (T. RUSU)

Ultimele din categorie