Bucurie și binecuvântare pentru bătrânii din Anina

Episcopia Caransebeşului

Bucurie și binecuvântare pentru bătrânii din Anina

    • Bucurie și binecuvântare pentru bătrânii din Anina
      Bucurie și binecuvântare pentru bătrânii din Anina

      Bucurie și binecuvântare pentru bătrânii din Anina

Miercuri, 18 decembrie 2013, la orele după amiezii, persoanele vârstnice din Anina au fost cercetate de un sobor de preoți condus de părintele inspector Mihai Ciucur.

Pentru bătrânii internați la Centrul pentru persoane vârstnice din Anina ziua de miercuri, 18 decembrie, a fost una încărcata de bucurie și de binecuvântare. La orele după amiezii, bătrânii au fost cercetați de un sobor de preoți condus de părintele inspector Mihai Ciucur, delegat al Episcopiei Caransebeșului, alături de părintele Gheorghe Șuveți și părintele Alin Muntean din localitate. Aceștia au oficiat Taina Sfântului Maslu la care au luat parte, alături de bătrânii și angajații unității social-medicale, tinerii de la Centrul de tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din cartierul Steierdorf, precum și credincioși din localitate.

La finalul sfintei slujbe, care a umplut de bucurie și de mângâiere sufletele celor bătrâni și singuri, delegatul Centrului eparhial a transmis arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Lucian, episcopul Caransebeșului. În cuvântul său, părintele Mihai Ciucur i-a încurajat pe cei aflați la vârsta suferințelor, arătând că „atunci când trăiești după voia lui Dumnezeu și ancorat în faptele credinței nu poți fi singur chiar dacă cei dragi te-au părăsit, iar boala și suferința au rolul de a curăți sufletul și de a-l pregăti pentru marea întâlnire cu Cel ce l-a creat”.

A urmat apoi un adevărat recital de colinde susținut de membrii Centrului de tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” al parohiei „Sfânta Treime” coordonați de părintele Gheorghe Șuveți, precum și de membrii corului parohiei „Sfântul Împărați Constantin și Elena”, conduși de doamna Mărilă Genoveva. Momentele artistice și colindele interpretate cu mult suflet au umplut de lacrimi ochii bătrânilor și ai tuturor celor prezenți. În final colindătorii au împărțit pungi cu daruri tuturor bătrânilor, iar preoții, pe acordurile colindelor tradiționale, au uns cu untdelemn sfințit și pe cei imobilizați la pat din saloanele așezământului. De aseamenea, atât bătrânii cât și angajații au primit iconițe și calendare din partea Episcopiei Caransebeșului.

Comuniune, bucurie, rugăciune și binecuvântare sunt cuvinte care pot reda, în parte, atmosfera duhovnicească ce a domnit vreme de câteva ore peste un loc unde boala, suferința și singurătatea sunt elemente care definesc viața celor ce-și trăiesc aici apusul vieții, pregătindu-se pentru întâlnirea cu Bunul Dumnezeu.

(Sursa: episcopiacaransebesului.ro)