Preasfinţitul Părinte Corneliu s-a întâlnit cu profesorii de religie

14 Mai 2015 00:23 Episcopia Huşilor

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Preasfinţitului Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, în zilele de luni şi marţi - 11 şi 12 mai 2015 - s-au desfăşurat la sediile protopopiatelor Vaslui şi Bârlad întâlniri de lucru cu profesorii de religie ce activează în şcolile de pe raza acestor protopopiate.

Preasfinţia Sa a vorbit celor prezenţi despre importanţa orei de religie în şcoală şi despre rolul formativ al acesteia, dificultăţi şi oportunităţi în desfăşurarea actului didactic, colaborarea dintre parohie şi şcoală. Copiii trebuie implicaţi în activităţi extraşcolare în colaborare cu preoţii, Episcopia Huşilor şi Biserica, în general, punând la dispoziţia celor interesaţi numeroase programe, concursuri sau activităţi care să faciliteze implicarea activă a tinerilor în viaţa Bisericii şi familiarizarea lor cu spiritualitatea creştină.

Doamna profesoară Monica Mocanu, inspector de religie în cadrul ISJ Vaslui, a prezentat pe larg rezultatele notabile ale copiilor şi dascălilor lor la disciplina religie, arătând totodată şi strădaniile care s-au depus pentru înscrierea în timp util a cererilor pentru ora de religie, în judeţul Vaslui procentul fiind de peste 96%.

Pr. Cosmin Gubernat, consilier cultural al Episcopiei Huşilor, a adus la cunoştinţa celor prezenţi programele derulate în eparhie, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Corneliu, şi care vizează implicarea activă a copiilor şi tinerilor în viaţa parohiilor.

Profesorii participanţi au putut lua cuvântul pentru a prezenta situaţiile dificile cu care se confruntă, activităţiile pe care le desfăşoară, precum şi rezultatele îmbucurătoare pe care le au copiii interesaţi de ora de religie.

Astăzi, 14 mai 2015, va avea loc întâlnirea cu profesorii de religie de pe raza Protopopiatului Huşi.

Ultimele din categorie