La Mănăstirea Moisei a fost organizată cea de-a doua ediţie a Taberei de vară şi de pictură

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului

La Mănăstirea Moisei a fost organizată cea de-a doua ediţie a Taberei de vară şi de pictură

Mai mulţi elevi merituoşi de la şcolile din localităţile Moisei, Vişeu de Sus, Borşa, Săliştea de Sus, Petrova şi Oarţa de Sus au participat în perioada 25-30 iulie la cea de-a doua ediţie a Taberei de vară şi de pictură "Sfântul Sava Brancovici", organizată la Mănăstirea Moisei.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Arhiepiscop Justinian al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului şi a Preasfinţitului Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar, mai mulţi elevi merituoşi şi cu dragoste de Hristos, Biserică şi de disciplina religie, de la şcolile din localităţile Moisei, Vişeu de Sus, Borşa, Săliştea de Sus, Petrova şi Oarţa de Sus, au avut posibilitatea de a petrece o săptămână din vacanţa cea mare de vară la poalele Pietrosului Rodnei, în grădina Maicii Domnului de la Mănăstirea Moisei, ca o răsplată pentru rezultatele frumoase obţinute la disciplina religie, dar şi pentru calităţile şi înclinaţiile lor pentru tot ceea ce înseamnă credinţă şi spiritualitate ortodoxă. Organizarea taberei a fost posibilă cu aprobarea părintelui inspector Florin Hoban şi cu jertfa părintelui stareţ, protosinghelul Teofil Pop.

Cea de-a doua ediţie a Taberei de vară şi de pictură "Sfântul Sava Brancovici", desfăşurată în acest an între 25 şi 30 iulie, a propus celor prezenţi un program variat, cu activităţi folositoare atât trupului, cât mai ales sufletului tinerilor creştini. Astfel, elevii prezenţi au putut descoperi atmosfera specific ortodoxă în care munca se îmbină cu rugăciunea, după specificul mănăstiresc, munca lor constând în aceea de a învăţa să picteze icoane pe sticlă, descoperindu-şi şi înmulţindu-şi astfel "talantul" artistic dat lor de Dumnezeu. Prin participarea la programul liturgic al mănăstirii, ei au descoperit cât de importantă este rugăciunea pentru sufletul fiecărui creştin. Convorbirile de seară cu preoţii invitaţi, în care s-au abordat diferite teme de actualitate pentru tinerii creştini, precum şi primirea Sfintelor Taine ale Maslului, Spovedaniei şi Euharistiei, au întregit oferta de activităţi dedicate astâmpărării sufletului însetat de Dumnezeu din izvorul cel curat al Ortodoxiei.

N-au lipsit însă nici activităţile specifice unei tabere, printre care amintim jocurile în aer liber şi jocurile de interior, activităţile sportive, concursurile, drumeţiile, activităţile practice şi cele de ecologizare, iar la final, nelipsitul foc de tabară, activităţi prin care elevii prezenţi au legat prietenii, s-au relaxat şi s-au fortificat trupeşte, au experimentat importanţa comuniunii şi a respectului pentru aproapele şi natura care ne înconjoară. Pentru câteva zile, în acest loc mirific, ei au alcătuit o mare familie, în care au avut ca fraţi şi surori colegii şi colegele prezente în tabară, ca părinţi, pe preacuvioşii părinţi ai mănăstirii, pe profesoarele şi profesorii care în mod voluntar s-au ocupat de buna desfăşurare a taberei, iar casă le-a fost Sfânta Biserică.

sursa: ziarullumina.ro