Într-o provincie egipteană, musulmanii ajută la construirea unei biserici creștine

Religia în lume

Într-o provincie egipteană, musulmanii ajută la construirea unei biserici creștine

    • Într-o provincie egipteană, musulmanii ajută la construirea unei biserici creștine
      Foto: Andreea Trandafir

      Foto: Andreea Trandafir

În Guvernoratul Monufia, undeva la nord de Cairo, în regiunea Deltei Nilului, se va construi o biserică coptă la care a pus „umărul”, prin donațiile făcute, și comunitatea musulmană din regiune, după cum relatează Agenția de știri Fides. 

Biserica este închinată Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, iar solidaritatea manifestată de credincioșii musulmani este văzută și ca efect al emoției ce a cuprins întreaga țară în fața masacrului recent, de la sfârșitul lunii aprilie, atunci când 30 de creștini copți au fost capturați și executați fără milă de afiliații libieni ai Statului Islamic, doar pentru simplul refuz de a renunța la credința lor. Iată cum aceste crime oribile nu au reușit doar să răvășească viețile celor din Orientul Mijlociu și Africa, ci, ceea ce este cel mai important, au reușit și o renaștere a spiritului de întrajutorare și solidaritate ce leagă suflete și comunități.

Pe de altă parte, deşi poate puţini ne-am aştepta, Maica Domnului se bucură de o cinstire aparte şi în rândul credincioșilor musulmani. Nicio altă femeie nu primeşte în Coran cinstirea de care se bucură Fecioara Maria, fiind considerată cea mai sfântă dintre femei.

În momentul în care Episcopul copt ortodox Benyamin a demarat colecta de fonduri pentru construcția bisericii, mai mulți exponenți importanți ai islamului din regiune au încurajat participarea și susținerea financiară a acestui proiect. Astfel, tinerii și copiii musulmani au fost printre primii care au răspuns invitației, dăruind din economiile lor pentru a ajuta la construirea bisericii.

Episcopul Benyamin a subliniat că inițiativa desfășurată în Guvernatorat se dorește a fi un mesaj de pace adresat întregii lumi în aceste vremuri atât de greu încercate de conflicte sângeroase. 

Citește despre: