Slujire arhierească în Parohia Ortodoxă Aradul Nou

18 Aprilie 2016 13:08 Arhiepiscopia Aradului

În duminica a V-a din Postul Mare, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a Parohiei Aradul Nou, înconjurat de un sobor de preoţi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a hirotesit cu distincția de iconom stravrofor pe părintele Gabriel Cosmin Mariș, consilier social al Arhiespiscopiei Aradului și slujitor al acestei biserici, pentru bogata activitate socială desfășurată în parohie. Cu aceeași distincție a fost hirotesit și părintele Silviu Nicolae Faur, secretar eparhial și preot slujitor la Parohia Arad - Șega I. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei.

După terminarea slujbei, a fost sfințită o icoană cu Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, realizată în tehnica quiling, în premieră în eparhia Aradului, de copiii parohiei, coordonați de părintele consilier. Această icoană a ocrotitorului sfântului locaș, copie fidelă a icoanei de pe catapeteasmă, a fost oferită bisericii cu prilejul hramului ce urmează.

Preotul Teodor Faur parohul acestei biserici a mulţumit Chiriarhului pentru părinteasca purtare de grijă și pentru bucuria prilejuită tuturor enoriașilor care au fost prezenţi la Sfânta Liturghie.

Sursa: episcopiaaradului.ro

Ultimele din categorie