Brâul Maicii Domnului a ajuns în Bucureşti

19 Iunie 2017 14:02 Arhiepiscopia Bucureştilor
 

Credincioșii bucureșteni pot aduce cinstire Brâului Maicii Domnului la biserica „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din Protopopiatul Sector 4. Odorul a fost adus de o delegație a Mănăstirii Kato Xenia din Grecia și va rămâne spre închinare credincioşilor până marți, 20 iunie.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul. În omilia sa, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a vorbit celor prezenţi despre chemarea la misiune a primilor Apostoli. Ierarhul a evidenţiat faptul că aceştia au sacrificat toate cele materiale pentru a deveni ucenici ai Celui ce are cuvintele vieţii veşnice.

Ar trebui să învăţăm din pilda lor, căci lăsând toate cele pământeşti: corabia, mrejele, familiile, pe părinţi, au urmat Domnului, a spus Preasfinţia Sa. PS Timotei Prahoveanul a făcut referire la răsplata pe care o primesc cei care abandonează cele materiale în vederea dobândirii Împărăţiei Cerurilor şi a subliniat cuvântul Mântuitorului: „Voi care aţi lăsat totul şi mi-aţi urmat Mie însutit veţi avea şi viaţa veşnică veţi dobândi.

În partea a doua a omiliei sale, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a vorbit despre sfinţii români care mijlocesc pentru poporul nostru înaintea Bunului Dumnezeu: „Ca rod al rugăciunilor celor cu adevărat temători de Dumnezeu am avut mult sfinţi care îl caută pe Domnul şi care în mod deosebit au strălucit printr-o virtute îndreptată în primul rând către Dumnezeu şi apoi către oameni.

După cum a declarat părintele paroh Ion Armaşi este prima oară când Brâul Maicii Domnului se află spre închinare credincioşilor bucureşteni. „Este o mare bucurie pentru parohia noastră pentru că este prima dată când cinstitul Brâu al Maicii Domnului se află în Bucureşti şi la o biserică în construcţie ce are ca ocrotitoare pe Maica Domnului. Este o mare bucurie duhovnicească pentru credincioşii nostri care de multă vreme au dorit să se închine la Brâul Maicii Domnului”, a spus părintele Ion Armaşi.

În perioada 15-17 iunie 2017, Cinstitul Brâu al Maicii Domnului a fost adus şi în Parohia „Sfântul Nicolae” din Piatra Neamț. Vezi aici galeria FOTO din cadrul evenimentului: Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea „Kato Xenia”, în Parohia „Sfântul Nicolae” din Piatra Neamț (galerie FOTO)

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie