Tineri din întreaga țară participă la tabăra „Tradiție și noutate”

23 Iulie 2016 14:42 Arhiepiscopia Bucureştilor

În contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin-ortodox, în cadrul Patriarhiei Române se desfăşoară programul naţional de tabere de vară „Tradiție și noutate”.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în perioada 24-29 iulie 2016 acest program se va derula în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, la Centrul Social-Pastoral Sfânta Cruce, Mănăstirea Caraiman, județul Prahova.

Prin intermediul unui program de tabere organizat de Biserică, tinerii vor avea şansa de a se cunoaşte mai bine, de a afla care le sunt capacităţile, ce le place şi ce ar dori să realizeze. Astfel, vor fi conştienţi de moştenirea culturală şi de bogăţia tradiţiilor specifice spaţiului Ortodoxiei româneşti. Datorită faptului că acest proces de autocunoaştere, dezvoltare şi cunoaştere interpersonală se realizează cu sprijinul şi sub îndrumarea Bisericii, tinerii vor înţelege importanţa şi rolul Bisericii în viaţa cotidiană.

Obiectivele specifice ale acestui program de tabere sunt:

  1. Familiarizarea tinerilor cu specificul fiecărei zone a României;
  2. Crearea, la nivel naţional, a unei reţele de tineri care să poată să fie implicaţi în coordonarea activităţilor de voluntariat în eparhiile din care provin;
  3. Crearea unui spaţiu special pentru tineri, în care aceştia să înveţe să interacţioneze şi să se dezvolte armonios;
  4. Promovarea responsabilităţii speciale în rândul tinerilor;
  5. Oferirea unei alternative la metodele de petrecere a timpului liber pe care societatea contemporană le promovează;
  6. Oferirea unui cadru propice dezvoltării personale a tinerilor - ca membri ai Bisericii;
  7. Formarea, în fiecare eparhie, a unei echipe de tineri care să deţine cunoştinţele necesare pentru a dezvolta programe de tineret sub îndrumarea centrului eparhial din care provin.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie