Conferinţă semestrială de toamnă în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Arhiepiscopia Dunării de Jos

Conferinţă semestrială de toamnă în Arhiepiscopia Dunării de Jos

    • Conferinţă semestrială de toamnă în Arhiepiscopia Dunării de Jos
      Conferinţă semestrială de toamnă în Arhiepiscopia Dunării de Jos

      Conferinţă semestrială de toamnă în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Joi, 19 noiembrie 2015, a avut loc în Galați conferinţa pastorală semestrială a anului 2015.

La data de 19 noiembrie 2015, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, a avut loc conferinţa pastorală corespunzătoare celui de-al doilea semestru al anului 2015, închinată Sfântului Ioan Gură de Aur şi marilor păstori de suflete din eparhii. Întrunirea a avut loc în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, unde se păstrează un fragment din moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur şi a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi din cele opt protoierii ale Eparhiei.

Lucrările propriu-zise ale conferinţei au fost sub genericul Misiunea Bisericii prin educaţia religioasă în familie, în şcoală şi în societate. Problemele tinerilor şi răspunsurile Bisericii.

Opt preoţi din cele opt protopopiate ale Eparhiei au prezentat principalele proiecte misionare şi cultural-educaţionale la nivel de parohie, cu referire la tema sinodală a anului 2015, realizări şi perspective.

În partea a doua s-au adăugat 12 tineri liceeni din municipiile Galaţi şi Brăila, însoţiţi de profesorii lor de Religie, care au participat la un dialog sincer şi deschis cu ierarhii şi preoţii prezenţi, având ocazia astfel să-şi exprime opiniile cu privire la îmbunătăţirea reală a metodei de comunicare dintre preoţi şi tineri, dintre elevi şi profesorii de religie. Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropoilitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, a subliniat câteva aspecte concrete ale pastoraţiei în diaspora românească.

Mirel Bănică, cercetător ştiinţific al Academiei Române, a făcut trecerea către cea de a treia şi ultima parte a conferinţei, prezentând câteva aspecte cu privire la „Mass-media, religia şi provocările internetului”, în contextul eclesial şi social, astăzi.

Sursa: http://www.edj.ro/index.php/noiembrie-2015/3418-conferina-semestrial-de-toamn-in-arhiepiscopia-dunrii-de-jos

Citește despre: