Procesiunea „Lumina Sfântului Apostol Andrei”, la Galați

30 Noiembrie 2016 21:03 Arhiepiscopia Dunării de Jos

În ajunul sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, conform unei frumoase tradiţii păstrate în Arhiepiscopia Dunării de Jos, s-a desfăşurat Pelerinajului Luminii – Lumina Sfântului Apostol Andrei, ajuns anul acesta la cea de a XVI-a ediţie.

Evenimentul a fost organizat, ca în fiecare an, de către Arhiepiscopia Dunării de Jos în cooperare cu filialele gălăţene ale Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România şi Ligii Studenţilor. De asemenea, au fost prezenţi şi membri A.S.C.O.R. din Bucureşti şi de la alte filiale din ţară.

La procesiune a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care, împreună cu peste 150 de tineri studenţi, unii dintre ei îmbrăcaţi în tradiţionalul port popular, au plecat din faţa Catedralei Arhiepiscopale către capela seminarului teologic ocrotită de Sfântul Apostol Andrei.

În timpul procesiunii, tinerii au intonat troparele Sfântului Apostol Andrei, ale Sfintei Muceniţe Filofteia şi alte cântări bisericeşti specifice acestei perioade liturgice. La sosirea în capela seminarului, studenţii pelerini au fost întâmpinaţi de tinerii elevi seminarişti cărora le-au oferit Lumina Sfântului Apostol Andrei.

Sursa: edj.ro

Ultimele din categorie