Întâlnirea misionară a copiilor din familiile numeroase

Între 12 și 19 iulie 2015, Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor va organiza la Iași Întâlnirea misionară a copiilor din familiile numeroase, eveniment aflat la cea de-a treia ediție. Prin acest proiect, organizatorii își propun, pe de o parte, să ofere o experiență inedită acestor copii, iar pe de altă parte, să-i aducă pe aceștia împreună, astfel încât să solidarizeze și să împărtășească fiecare din experiența sa.

În total, 35 de copii din județul Botoșani, înscriși în Programul de Solidaritate pentru familiile cu mulți copii – Sfântul Stelian, vor participa pentru șapte zile la ateliere lucru, concursuri sportive, mini-excursii și jocuri.

Programul de Solidaritate pentru familiile cu mulți copii – Sfântul Stelian, desfășurat de Departamentul Pro Vita de peste trei ani, este un proiect prin care Arhiepiscopia Iașilor are în grijă 153 de familii cu peste opt copii. Principalele activități ale Programului se concetrează în jurul campaniilor de ajutoare a familiilor nevoiașe, promovare a modelelor frumoase de familii numeroase și susținerea la studii a tinerilor din aceste familii, care nu au posibilitatăți pentru a continua și finaliza studiile.  

Întâlnirea misionară a copiilor din familiile numeroase are un profund rol educativ-misionar:

  • În primul rând, pentru că dorim să dezvoltăm o relație directă și personală atât între organizatori și participanți, cât și între ei, micii beneficiari, pentru că  fiecare copil are experiența traiului în familia numeroasă și are un bagaj de experințe încărcat și cu aspecte frumoase, dar și cu unele mai puțin frumoase;
  • În al doilea rând, aspectul educativ-misionar este subliniat de faptul că le oferim copiilor oportunități de a se deschide făță de animatorii lor, dar și față de colegii lor. De asemenea, le dăm șansa acestor copii să primească atenția de care, poate uneori, sunt lipsiți în sânul familiilor lor;
  • În al treilea rând, timp de o săptămână participanții vor avea ocazia să își identifice și conștientizeze anumite abilități și talente care să îi ajute în dezvoltarea lor persoanală și în consolidarea stimei de sine.
  • În al patrulea rând,  dorim să păstrăm tradiția și să identificăm și anul acesta tineri care au o predilecție spre studiu, însă nu au posibilitatea de a le continua. Astfel, încercăm și noi să contribuim la educarea noilor generații și să oferim șanse copiilor defavorizați.

Întâlnirea misionară a copiilor din familiile numeroase se va desfășura la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași. Principalii parteneri ai acestei ediții sunt Biserica Sfântul Haralambie Iași și Colegiul Sfântul Nicolae Iași.

Mai multe detalii veți putea afla în curând de pe pagina www.provitaiasi.ro.

De la același autor

Ultimele din categorie