Proiectul „Empower Youth! Learn, Teach, Act!“ continuă

Arhiepiscopia Iaşilor

Proiectul „Empower Youth! Learn, Teach, Act!“ continuă

    • Proiectul „Empower Youth! Learn, Teach, Act!“ continuă
      Proiectul „Empower Youth! Learn, Teach, Act!“ continuă

      Proiectul „Empower Youth! Learn, Teach, Act!“ continuă

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) - filiala Iaşi continuă proiectul „Empower Youth! Learn, Teach, Act!“, ce se va desfăşura până pe data de 10 noiembrie 2016.

Finanţat prin intermediul Concursului Naţional de Proiecte al Ministerului Tineretului şi Sportului, proiectul se va desfăşura în parteneriat cu Asociaţia Tineretul Ortodox Român, cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi cu parohiile/şcolile din satele Zoiţani, Negreni, Flămânzi (judeţul Botoşani), Bistriţa şi Galu (judeţul Neamţ), Costeşti şi Şendreni (judeţul Iaşi) şi compania „Learning Ecosystem“.

Proiectul are ca scop crearea unei reţele de tineri activi, capabili să devină lucrători de tineret în comunităţile lor şi creşterea gradului de participare a tinerilor la viaţa comunităţii, sub toate aspectele ei: sociale, educaţionale, culturale, economice, de sănătate, prin motivarea acestora prezentând în rândul tinerilor şi al părinţilor beneficiile pe care le pot dobândi aceştia prin implicarea în activităţi de voluntariat. Întărirea capacităţii organizaţionale a partenerilor implicaţi (ASCOR /ATOR), prin formarea voluntarilor şi accesul la specialişti de talie internaţională capabili să transmită un know-how specializat, face de asemenea parte din scopul proiectului.

Proiectul îşi propune organizarea următoarelor activităţi: sesiune de 3 zile „Train for Trainers“ pentru lucrătorii de tineret membri ASCOR şi ATOR, prin care se urmăreşte profesionalizarea voluntarilor (30 de persoane), care la rândul lor vor oferi servicii de formare în comunităţile incluse în proiect (pe parcursul sesiunii de formare, o zi va fi dedicată unei sesiune de formare pe managementul voluntarilor); 9 sesiuni de instruire în mediul rural cu tema cetăţenie activă/voluntariat, comunicare şi vorbire liberă; organizare de evenimente comunitare în localităţile: Negreni, Flămânzi, Bistriţa, Galu, Costeşti şi Şendreni; punerea în aplicare a abilităţilor şi competenţelor dobândite în cadrul cursului de organizare de evenimente comunitare prin desfăşurarea unei tabere comunitare pentru un număr de 60 de tineri din satul Şendreni, judeţul Iaşi; Masterclass de formare pentru un număr de 150 de tineri din judeţele Iaşi, Botoşani şi Neamţ cu următoarele sesiuni: Cetăţenie activă şi organizare de evenimente comunitare, Motivarea voluntarilor şi gestionarea conflictelor, Animatori tabere, Lucru în echipă, Public speaking, Gândire creativă, Comunicare online şi social media); realizarea unui ghid „Tabăra din Satul Meu“; realizarea unui ghid „Formatorul ASCOR/ATOR“, cu cele trei sesiuni de training implicate.

Grupul ţintă este format din tineri cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 ani, din mediul rural din trei judeţe: Iaşi, Neamţ şi Botoşani. Motivul pentru care au fost aleşi tineri rezidă din faptul că acesta este grupul ţintă care poate fi catalizatorul schimbării de mentalitate în comunităţile din care fac parte în privinţa implicării în comunitate.

Detalii şi informaţii suplimentare pot fi obţinute de la coordonatorul proiectului, Roxana Chebac (ASCOR Iaşi), telefon 0740797 810, e-mail: roxana. chebac@gmail.com.

Citește despre: