Sfințire de casă socială și parohială la Țepeșeni

27 Iulie 2015 19:45 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

În după amiaza zilei de duminică, 26 iulie 2015, IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a poposit pentru câteva ceasuri în parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“  - Țepeșeni din comuna Bicazu Ardelean, Protopopiatul Piatra Neamț, unde, în sobor de preoţi şi diaconi şi alături de numeroși credincoşi, a oficiat slujba de binecuvântare a noii case sociale și parohiale. A fost prima vizită a unui mitropolit în această comunitate.

La finalul slujbei, în cuvântul de învățătură, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a vorbit despre menirea casei sociale – aceea a fi prelungirea  bisericii pentru nevoile comunității, după care preotul paroh Jitaru Mihai a făcut un istoric al lucrărilor și a mulțumit persoanelor și enoriașilor pentru ajutorul primit.

Drept răsplată pentru implicare, IPS Părinte Teofan a oferit distincții de vrednicie d-lui Constantin Ioan Bîrsan, primarul comunei Bicazu Ardelean, d-lui Cornel Duculescu, directorul școlii din comună, d-lui Nicolae Sălăgean, d-lui Marius Lupa, Consiliului local al comunei Bicazu Ardelean, membrilor Consiliului parohial, al Comitetului parohial și al Adunării parohiale.

Citește alte articole despre: sfințire, casă socială, casa parohială, Țepeșeni, IPS Teofan

De la același autor

Ultimele din categorie