Zile de bucurie la München

 

Între 12 și 14 ianuarie 2018, ÎPS Mitropolit Serafim Joantă s-a aflat la München. Vineri, 12 ianuarie, a participat la recepția oficială oferită de Primul Minitru al Bavariei, d-nul dr. Horst Seehofer cu ocazia Noului An, iar sâmbătă și duminică a oficiat taina Sf. Maslu, respectiv Sfânta Liturghie, în Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Domnului” și „Sf. Parascheva” din München.

Vineri, 12 ianuarie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim, a participat la tradiționala recepție de Anul Nou, oferită de către domnul Prim Ministru Horst Seehofer, alături de personalități ale lumii politice și academice și de reprezentanți ai altor Biserici din Bavaria. Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, ÎPS Serafim a oficiat, alături de un sobor de preoți și diaconi, Taina Sfântului Maslu în Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Domnului” și „Sfânta Parascheva” din München. La sfârșitul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim le-a vorbit celor prezenți despre minunea sfințirii apei la Bobotează și la slujba aghesmei mici, prin care se schimbă proprietățile fizice ale apei, minuni confirmate și de studiile întreprinse de oameni de știință din diferite țări.

Duminică, 14 ianuarie 2018, după oficierea Acatistului Sf. Luca al Crimeii, ÎPS Părinte Mitropolit Serafim a săvârșit Sf. Liturghie alături de pr. prof. dr. Daniel Benga, pr. paroh Alexandru Nan și diaconul Marius Petrică Ciorbea în biserica „Sf. Willibord” din München. La momentul predicii, pr. prof. Daniel Benga a rostit un înălțător cuvânt despre virtutea recunoștinței, pornind de la pericopa evanghelică referitoare la vindecarea celor zece leproși.

La final, pr. paroh Alexandru Nan a mulțumit apoi ÎPS Părinte Mitropolit Serafim pentru dragostea, purtarea de grijă și încrederea arătate în toți acești ani și tuturor credincioșilor implicați în viața celei mai vechi parohii din Bavaria, neuitând să specifice sprijinul important al familiei, atât de necesar în lucrarea misionară a unui preot, mai ales în diasporă.

Ultimele din categorie