Şcoli de vară în Eparhia Romanului şi Bacăului

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Şcoli de vară în Eparhia Romanului şi Bacăului

    • Şcoli de vară în Eparhia Romanului şi Bacăului
      Şcoli de vară în Eparhia Romanului şi Bacăului

      Şcoli de vară în Eparhia Romanului şi Bacăului

    • Şcoli de vară în Eparhia Romanului şi Bacăului
      Şcoli de vară în Eparhia Romanului şi Bacăului

      Şcoli de vară în Eparhia Romanului şi Bacăului

Tinerii din mai multe parohii ale Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului s-au implicat în diferite activităţi în cadrul şcolilor de vară. Acestea au avut scopul de a-i apropia de Biserică şi de a participa la diferite activităţi educative.

În Parohia Boiştea I din Dărmăneşti, Protopopiatul Moineşti, judeţul Bacău, a debutat luni, 31 iulie 2017 Şcoala de vară „Înger de pace“, ediţia a II-a, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la iniţiativa părintelui paroh Daniel Prepeliţă. Programul cultural-catehetic tip Şcoala de vară a reunit peste 50 de copii de toate vârstele şi s-a încheiat miercuri, 2 august 2017, cu o slujbă de mulţumire şi cu premierea tuturor copiilor participanţi, precum şi a colaboratorilor.

În perioada 24-30 iulie 2017, în Parohia Gura Văii din Protopopiatul Buhuşi, sub coordonarea preotului paroh Macovei Mihai, s-a desfăşurat ediţia a II-a a proiectului misionar-educativ intitulat sugestiv „Şcoala de vară - prilej de bucurie şi întâlnire cu Hristos“. Au participat peste 40 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, care s-au implicat activ în atelierele de dezvoltare personală, literare, de educaţie pentru sănătate, gastronomice, ecologice, sportive, de cateheză şi de educaţie muzicală. Învăţarea prin joc a fost liantul pentru o mai bună cooperare între participanţi, de respect şi de responsabilitate individuală şi colectivă. Acest proiect a culminat cu un pelerinaj religios la mănăstirile din judeţul Neamţ, cu dorinţa de a cunoaşte această zonă a Ortodoxiei şi aceste locuri binecuvântate.

În perioada 24-28 iulie 2017, Parohia Galeri-Recea, Protopopiatul Bacău, în parteneriat cu Fundaţia „Episcop Melchisedec“ - filiala Bacău, cu Asociaţia „Ovidenia Bacău 2005“ şi cu Primăria Horgeşti, a implement proiectul socio-educaţional intitulat „Şcoala de vară din parohia noastră - Bucuria copiilor pentru întâlnirea cu Hristos!“. Duminică, 30 iulie 2017, în biserica parohială au fost expuse lucrările copiilor, iar aceştia, la rândul lor, după ce au participat la Sfânta Liturghie, au primit diplome şi dulciuri.

În perioada 3-14 iulie 2017, în Parohia „Naşterea Maicii Domnului“ Broşteni, Protopopiatul Buhuşi, s-au desfăşurat cursurile proiectului „Şcoala de vară - prilej de bucurie şi întâlnire cu Hristos“, în parteneriat cu Parohia Bahna şi cu Şcoala Gimnazială Bahna, la care au participat 23 de copii, ce au desfăşurat diferite activităţi catehetice, educative şi practice. Proiectul a fost coordonat de pr. Gheorghe Mitrea, ajutat de pr. Marian Nicolae, alături de cadre didactice din comuna Bahna. Copiii implicaţi în acest proiect au lucrat la ateliere de pictură, cateheză, cântare religioasă, alimentaţie sănătoasă, croitorie tradiţională, sport, ecologie şi igienă. S-a urmărit dezvoltarea capacităţilor educative, trăirea credinţei în comuniune şi apropierea de Hristos.

În perioada 24-30 iulie 2017, în Parohia Buda din Protopopiatul Buhuşi s-a desfăşurat proiectul „Şcoală de vară - prilej de bucurie şi întâlnire cu Hristos“. Sub coordonarea părintelui paroh Munteanu Sorin, proiectul, care a ajuns la a II-a ediţie, s-a bucurat de prezenţa unui număr de 53 de copii, la care s-au alăturat  voluntarii şi partenerii implicaţi în această activitate. Cu acest prilej, s-a organizat o vizită de o zi la persoanele vârstnice de la „Satul Seniorilor Milly“, pentru a-i bucura, dar şi pentru a le alina dorul de copiii şi nepoţii lor. Cu ajutorul Agenţiei de Turism „Meteora Tour“, a fost organizat un pelerinaj religios. Copiii şi-au manifestat dorinţa de a participa pe viitor într-un număr şi mai mare la toate activităţile pe care Biserica le va organiza independent, dar şi împreună cu celelalte instituţii publice.

Citește despre: