Şcoli de vară pentru copii, în tinda bisericii

 

Tinerii din trei parohii ale Eparhiei Romanului şi Bacăului au beneficiat gratuit de programele şcolii de vară organizate de Biserică. Acestea s-au desfăşurat în parteneriat cu mai multe instituţii, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

Parohia Luncani, Protopopiatul Bacău, a găzduit, în perioada 31 iulie-4 august, programul cultural-catehetic „Bucuria copiilor pentru întâlnirea cu Hristos“. Acesta a fost o experienţă unică pentru copii de a petrece vacanţa într-un mod educativ şi constructiv. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, au participat un număr de 45 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, care au fost implicaţi în multiple activităţi catehetice, educative şi practice, cu un program diversificat de tematici (religie, muzică, educaţie civică, igienă, pictură, sculptură, limbi străine), toate debutând cu rugăciunea. Cu acest prilej, preotul paroh Vasile Gînju a implementat programul catehetic „Cinstirea icoanelor în Ortodoxie“ din cadrul proiectului eparhial „Cateheze în parohii“. Partenerii activităţilor au fost mai multe instituţii şcolare şi autorităţi locale, precum şi artişti plastici. „Curtea Bisericii s-a umplut de expoziţiile de sculptură şi pictură ale maeştrilor consacraţi, dar şi de icoanele şi picturile copiilor îndrumaţi de aceştia, spre admiraţia, satisfacţia şi bucuria tuturor“, a declarat preotul paroh Vasile Gînju, potrivit site-ului Eparhiei Romanului şi Bacăului.

În perioada 31 iulie - 4 august 2017, la Parohia Cotu Vameş din Protopopiatul Roman s-a desfăşurat Şcoala de vară „Sfântul Nectarie - prietenul copiilor“. Activităţile au fost coordonate de preotul Sînică Palade şi de preotul Vasile Iancu, care au fost sprijiniţi de câţiva colaboratori. „Sperăm ca activităţile desfăşurate în cadrul acestei întâlniri să aducă o rază de bucurie în sufletele tinerilor participanţi“, a spus părintele paroh Sînică Palade.

În perioada 24-30 iulie 2017, în Parohia „Sfântul Nicolae“ din Buhuşi s-a desfăşurat proiectul „Şcoală de vară - prilej de bucurie şi întâlnire cu Hristos“. Proiectul a fost coordonat de părintele paroh Vasile Cozma, protopop de Buhuşi, împreună cu părinţii slujitori ai parohiei. Programul a cuprins jocuri, concursuri sportive, dezbateri pe diferite teme religioase, literare, ştiinţifice, în care copiii au avut ocazia să-şi demonstreze noţiunile de cultură generală, dar să descopere şi noţiuni noi. De asemenea, au fost organizate drumeţii în natură, vizite la mănăstirile Runc, Ciolpani, dar şi la Observatorul Astronomic de la Bacău. „Mulţumim copiilor pentru prezenţă şi dăruire, dar şi tuturor colaboratorilor, voluntarilor şi credincioşilor din parohie pentru implicarea în buna desfăşurare a tuturor activităţilor derulate în acest an“, a declarat pr. protopop Vasile Cozma.

Citește alte articole despre: credinţa, tabără, scoala Vara, copii, tineri, biserică, IPS Ioachim

De la același autor

Ultimele din categorie