Mănăstirea bistriţeană de la Dobric îşi sărbătoreşte hramul

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului

Mănăstirea bistriţeană de la Dobric îşi sărbătoreşte hramul

    • Mănăstirea bistriţeană de la Dobric îşi sărbătoreşte hramul
      Mănăstirea bistriţeană de la Dobric îşi sărbătoreşte hramul

      Mănăstirea bistriţeană de la Dobric îşi sărbătoreşte hramul

Mănăstirea din localitatea bistrițeană Dobric, protopopiatul Beclean, își sărbătorește hramul sâmbătă, 21 mai 2016, de praznicul Sfinților Împărați Constantin și mama sa, Elena. Sfânta Liturghie va fi oficiată și în acest an, pe altarul de vară, de Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, alături de un numeros sobor de preoți și diaconi, în prezența obștii monahale și a sute de credincioși.

Închinată Sfântului Evanghelist Luca și Sfinților Împărați Constantin și Elena, mănăstirea de la Dobric a fost înființată, ca un mic schit, în anul 1992. Un an mai târziu a devenit mănăstire. Biserica mare, aflată în construcţie, are hramul „Adormirea Maici Domnului”. Mănăstirea deține o bisericuţă din lemn cu hramul „Sfântul Evanghelist Luca”, în stil maramureşean, dar și un paraclis, închinat Sfinților Împărați Constantin și Elena.

În cadrul cadrul așezământului monahal funcţionează de câţiva ani şi căminul de bătrâni „Aurel şi Dudica Milea”. Aici sunt primite bătrâne, care sunt abandonate de familie, cu pensii foarte mici, iar mănăstirea, pe cheltuiala ei, le poartă de grijă.

În urmă cu trei ani, de sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Mitropolitul Clujului, a pus piatra de temelie pentru Căminul pentru persoane vârstnice cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”. De asemenea, în prezent, se lucrează la construirea unei biblioteci, care va adăposti cele peste 40 de mii de volume din colecția mănăstirii.

Sursa: radiorenasterea.ro

Citește despre: