Prohodul Maicii Domnului la Mănăstirea Nicula

 

Mulțime mare de credincioși au participat în această seară la slujba Prohodului Maicii Domnului la Mănăstirea Nicula din județul Cluj.

În ajunul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, în toate bisericile parohiale şi de mănăstire se oficiază slujba Prohodului Maicii Domnului. Această slujbă este aşezată de Biserică după modelul Prohodului Domnului nostru Iisus Hristos din Vinerea Sfintelor Patimi.

Astfel, la Mănăstirea Nicula din județul Cluj, în jurul orei 21.30 a avut loc procesiunea de scoatere din biserica mare a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, moment care s-a continuat cu Slujba Utreniei şi Prohodul Maicii Domnului.

Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, Înaltpreasfințitul Părinte Luca, Mitropolit de Zaporozhye şi Melitopol și Preasfințitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Răspunsurile la strană au fost date de Corul Psalmodia Transylvanica.

În ziua hramului Mănăstirii Nicula, marți, 15 august, de la ora 05.00 va fi săvârșită Sfânta Liturghie în biserică, de la ora 08.00 se va citi Acatistul Adormirii Maicii Domnului, iar începând cu ora 09.00 va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească, pe scena amenajată în incinta mănăstirii.

Citește alte articole despre: Mănăstirea Nicula, hram, prohod, Prohodul Maicii Domnului
Mănăstiri: Mănăstirea Nicula

De la același autor

Ultimele din categorie