Ce fel de rugăciuni să citesc pentru sufletul mamei mele și când să le citesc?

Întreabă preotul

Ce fel de rugăciuni să citesc pentru sufletul mamei mele și când să le citesc?

    • Ce fel de rugăciuni să citesc pentru sufletul mamei mele și când să le citesc?
      Foto: Adrian Sârbu

      Foto: Adrian Sârbu

Valeriu
întreabă:

Vă rog pe aceasta cale să-mi ziceți în ce fel aș putea fi de ajutor mamei mele care a trecut la cele veșnice. Merg uneori la biserică si dau pomelnicul, îngrijesc regulat să-i fie pomenită la proscomidie si mai mă rog uneori pentru sufletul ei la bunul Dumnezeu să o ierte și să-i dea odihna sufletului. Însă aș vrea să îmi spuneți ce fel de rugăciuni ar trebui să citesc și când să le citesc. Cu multa considerație!

pr Andrei Atudori a răspuns:
20 Septembrie 2013

Doamne ajută! Valeriu, în primul rând mă rog ca Dumnezeu să o odihnească alături de El pe mama ta. În al doilea rând, din ceea ce ai scris, îmi dau seama că, atât cât poți, te îngrijești de pomenirea sa. Pe lângă pomenirile de la Sfânta Liturghie, din rugăciunile tale personale sau de la parastasele rânduite îți recomand să încerci să oferi cât mai des ceva de pomană pentru sufletul mamei tale. În plus poți citi, din când în când, acatistul pentru cei adormiți, cu binecuvântarea duhovnicului tău, cu care îți recomand să discuți aceste aspecte. El ar putea să te îndrume cel mai bine în această privință. Chiar dacă uneori, atunci când te rogi pentru sufletul mamei tale, sau pentru orice altceva, mintea ta nu este mereu „conectată” la rugăciune tu doar roagă-te în continuare și lasă-L pe Dumnezeu să „judece” rugăciunea ta. Așa îi vei fi de mare ajutor mamei tale. Pace de la Domnul! pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: