Copiii „din flori” trag păcatele neamului lor? Ce-mi puteți spune despre situația lor?

Hristos a inviat! Avand in vedere sfaturile bune pe care le dati prin intermediul acestui site (foarte multe cunostinte au apelat la dvs ), as vrea sa va intreb ce-mi puteti spune despre copii din flori; Am auzit fel de fel de ....basme, cum ca ar duce pacatele a nu-stiu cator neamuri, etc. Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema. Va multumesc anticipat!

pr Andrei Atudori a răspuns:
8 Mai 2015

Adevărat a Înviat!

Dragă Mihaela, indiferent de cum îi vede lumea pe cei pe care îi numește „copii din flori”, să știi că și ei sunt „copiii lui Dumnezeu”. Pentru un copil aflat în situația aceasta este esențial să înțeleagă acest lucru, pentru a nu se lăsa „doborât” de un stigmat pe care cei din jur i-l pun sau pe care și-l asumă el însuși. Este copilul lui Dumnezeu și El îl iubește ca pe orice copil al Său!

Ce înseamnă, de fapt, să duci păcatele nu știu câtor neamuri? Nu înseamnă că Dumnezeu pedepsește pe urmași pentru păcatele săvârșite de înaintași! Nu ar fi în logica dreptății și iubirii lui Dumnezeu! Dar poate însemna că urmașii, prin educație rea, puterea exemplului negativ etc., pot duce mai departe păcatele înaintașilor, adică pot face aceleași păcate ca și ei. Pentru acestea vor da seama înaintea lui Dumnezeu!

Deci, dacă un „copil din flori” duce și el mai departe păcatul desfrânării și nu va rupe lanțul păcatului, va da seamă pentru păcatul său, nu pentru cel al părinților săi. La fel, orice copil care duce mai departe, în viața sa, păcatele „învățate” de la părinți (cum anume „învață” copiii păcatele părinților este o altă discuție lungă).

Cum poate rupe „lanțul păcatului”? Făcând cele pe care trebuie să le facă orice creștin care își dorește să se mântuiască: pocăindu-se, spovedindu-se, împărtășindu-se, făcând milostenie, rugându-se, mergând la sfintele slujbe etc.

Îți mulțumesc pentru întrebare deoarece, dându-ți răspuns, m-am aplecat asupra acestei situații și mi-am lămurit eu însumi unele lucruri. Dumnezeu să te binecuvânteze!

pr. Andrei

Adina a răspuns:
25 Septembrie 2015

Interesanta intrebarea pe care ati pus-o parinte pe care vi-o adresez si eu: cum anume "invata" copiii pacatele parintilor?

pr Andrei Atudori a răspuns:
25 Septembrie 2015

Adina, învață foarte simplu… din puterea exemplului și din „duhul” pe care păcatul îl creeaza în casă.

Cele bune!

Pr. Andrei

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: copii, păcat, neam

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons