copil nascut in afara casatoriei - 2011-02-21 18:10:50

Întreabă preotul

copil nascut in afara casatoriei - 2011-02-21 18:10:50

adrian
întreabă:

suntem un cuplu necasatorit de 10 ani si avem un copil de 8 ani parintii mei si ai ei nu au fost casatoriti religios copilul nostru poate avea probleme in acest sens si ce putem face?

21 Februarie 2011

Copilul va avea necazuri și boli și va avea puterile sufletului slăbite și pornite spre păcat. De aceea este imperios necesar să vă căsătoriți religios. Atunci nu mai sunteți doar un cuplu biologic, ci unul teologic, adică un singur trup. Trăirea fără cununie în cuplu este desfrânare și se pedepsește cu osândă veșnică. Trăirea în cununie este binecuvântare, bucurie, smerenie, viață veșnică, unire sfântă. Curăția noastră este sănătatea copiilor noștri. NU este deloc greu să vă cununați la Biserică și civil, mai ales că sunteți de atâta timp împreună. Apoi spovediți-vă curat la un duhovnic și Dumnezeu vă va ierta păcatele. Și începeți un drum nou, cu fidelitate față de soție și față de Dumnezeu, cu împărtășire și cu fapte bune. Și veți moșteni viața veșnică. Că asta trece repede și vine moartea și judecata. Curaj și succes! Pr. I.I.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!