despre ascultare - 2011-02-24 18:18:36

Întreabă preotul

despre ascultare - 2011-02-24 18:18:36

Ioana
întreabă:
Doamne Ajuta! Ascultarea de duhovnic este mai importanta decat respectarea poruncilor lui Dumnezeu? Ex.trebuie sa ascunzi un fapt. folosesti minciuna si inselatoria. te poti considera "acoperit" de ascultare? Ce trebuie sa primeze ascultarea sau poruncile? Este mai bine sa ne cerem iertare si sa spunem ca nu avem voie sa vorbim? Multumesc
24 Februarie 2011
Ascultarea de duhovnic trebuie să fie convergentă cu respectarea poruncilor lui Dumnezeu. De multe ori o poruncă de la duhovnic poate părea contrară poruncilor dar este o strategie paradoxală prin care ne tăiem voia și părerile proprii despre sine pentru dobândirea smereniei. Exemplu: un duhovnic i-a dat canon unei femei care se lăuda cu postul ei aspru, să mănânce carne în post. Aparent era o absurditate. De fapt el a vrut să o smerească pentru ca ea să vadă că postul cu mândrie trimite în iad. Noi avem creier, libertate și conștiință, iar dacă nu înțelegem ceva din poruncile duhovnicului trebuie să întrebăm. În nici un caz să facem păcate pentru că nu voim să-l descoperim pe duhovnic. Spuneți adevărul, iar când adevărul doare, tăceți-l. Pr. I.I.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!