despre avort - 2010-10-18 06:18:44

Întreabă preotul

despre avort - 2010-10-18 06:18:44

georgia
întreabă:

Acum cativa ani in urma am facut un avort, am mers la preot si m-am spovedit dar nu mi-a dat sa fac canon, mi-a spus doar ca nu pot sa prmesc Sfanta Impartasanie, am citit ca pentru a-mi fi iertat pacatul ar fi trebuit sa-mi dea sa fac canon, ce ar trebui sa fac in situatia aceasta?

17 Octombrie 2010
Pentru a fi iertat un păcat trebuie în primul rând să nu-l mai faceți. Apoi, ceea ce dezleagă preotul rămâne dezlegat și ceea ce leagă rămâne legat. Dacă dă sau nu canon, este răspunderea lui, dezlegarea este validă. Canonul se dă ca mijloc de îndreptare, nu ca pedeapsă. Canonul primit poate include oprire de la împărtășirea cu Sfintele Taine pentru o vreme, multe dintre canoanele rânduite de sfinții părinți rânduiesc oprirea până la o vreme până când penitentul arată părere de rău și pocăință adevărată. Toate acestea au fost lăsate la latitudinea arhiereului și a preotului duhovnic. Dacă aveți nelămuriri în privința canonului, mergeți și cereți lămuriri de la preotul care v-a dat acel canon. În cazul în care nu sunteți mulțumită cu modul în care vă spovedește și vă îndrumă un anumit duhovnic, sunteți liberă să căutați alt duhovnic. Dacă vreți să vă schimbați duhovnicul, e de preferat să-l anunțați și pe cel la care v-ați spovedit până acum ca să vă dea dezlegare de canonul pe care l-a dat el. ierodiacon Serafim Pantea

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: