despre concubinaj - 2010-11-09 10:40:07

Întreabă preotul

despre concubinaj - 2010-11-09 10:40:07

iubitzik_ta_4ever
întreabă:
Am 21 de ani si sunt impreuna cu un baiat de 3 ani si locuim impreuna de 5 luni.Am fost despartiti cateva luni la inceput, iar suferinta care am avut-o m-a facut sa apelez la rugaciunea zilnica catre Dumnezeu.Cu timpul am inceput sa ma rog si la Maica Domnului zilnic, descoperind, ca la o nevoie, e grabnic ajutatoare.Problema mea, este ca de-abia acum realizez cu adevarat cat de pacat este pacatul desfranarii,ma apasa constiinta si nu vreau sa mai stau in situatia asta,nu vreau sa mai treaca nici un an asa,ba din contra vreau cat de curant posibil sa ne casatorim , iar daca nu e voia lui Dumnezeu atunci sa ne despartim in cele mai bune conditii, fara cearta,reprosuri.Sunt confunza si nu stiu ce sa fac, stiam ca e bine sa citesc 40 de zile Acatistul Sfantului Ierarh Nicolae pentru dezlegare de cununie si grabnica casatorie,si voiam sa postesc lunea, miercurea si vinerea dar uneori din diverse motive nu mai reusesc sa postesc toate aceste zile.Va rog sa-mi da-ti un sfat ce acatist sau ce rugaciuni trebuie citite pentru a iesi din situatia asta.El spune ca o sa ne casatorim peste vreo 2 3 ani, dar eu sunt sigura ca el este prins in capcanele celui viclean din cauza vietii ce a dus-o pana acum.Sunt sigura ca daca ar realiza in sufletul sau cat de pacat e ne-am casatorii oricand.
28 Octombrie 2010
Imi cer scuze pentru întârzierea răspunsului, toți consilierii online am fost plecați în Țara Sfântă pentru o săptămână, așa că acolo nu am putut răspunde la întrebări. Desfrânarea e păcat foarte mare, pentru că strică firea sufletului și o preface în țărână. Omul care păcătuiește în fața lui Dumnezeu, chiar dacă iubește pe celălat, calcă în picioare poruncile lui Dumnezeu. Cununia e jertfa iubirii pe altarul iubirii lui Dumnezeu și dăruirea de sine pentru rodirea de prunci. Vă sfătuiesc să întrerupeți păcatul oricât de greu v-ar părea. Dacă băiatul vă iubește cu adevărat, va înțelege dorul dumneavoastră după Dumnezeu. De asemenea, trebuie să vă luați inima în dinți și să-i spuneți ceea ce vreți de la viață. Poate el nu vrea același lucru. Întrebați-l dacă vrea credință, fidelitate, copii, sfințenie, respectarea poruncilor Bisericii, sau vrea libertinaj, pospăială, plăcere, diversitate etc. În funcție de răspunsul lui, veți lua singură decizia cea bună. În tot acest timp, vă sfătuim să postiți miercurea și vinerea post aspru, să faceți Paraclisul Maicii Domnului în fiecare seară, cu toată credincioșia și smerenia și să cereți de la ea răspuns la întrebările vieții dumneavoastră. Maica Domnului nu rămâne datoare nimănui. pr. I. Istrati

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!