despre sf spovedanie si sf impartasanie - 2010-10-25 22:13:27

Întreabă preotul

despre sf spovedanie si sf impartasanie - 2010-10-25 22:13:27

viorel
întreabă:
Parinte, va rog lamariti-ma: - cu o spovedanie lunara pot sa ma impartasesc de mai multe ori (cam de 3 ori pe sapt), asa cum imi spune duhovnicul? - ma pot impartasi daca nu am postit inainte, dar totusi am binecuvantare sa ma impartasesc? ce parere aveti ca duhovnicul imi spune ca mai bine sa ard impartasindu-ma, decat in focul cel vesnic(asta a raspuns la nedumerirea mea de a ma impartasi des si fara spovedanie si fara post). Va multumesc mult, blagosloviti si iertati
25 Octombrie 2010
Duhovnicul poate discerne cel mai bine în viața dumneavoastră și poate da sfatul cel mai bun. Existămulți oameni care au o viață curată și care se pot împărtăși mai des. Dacă de la ultima spovedanie nu ați făcut păcate grave, atunci vă puteți împărtăși de mai multe ori. Dacă aveți binecuvântare de a vă împărtăși, puteți să o faceți și fără post, dacă așa spune duhovnicul, dar e mai bine să postiți o zi sau două înainte. Oricum, dumneavoastră aveși discernământ și reașlizați dacă aveți o viață curată și dacă meritați să primiți Trupul și Sângele Mântuitorului. Împărtășania se face cât mai des, ca o hrană nemuritoare pentru suflet și trup, dar cu pregătire, adică Spovedanie, Canonul de rugăciuni, iertarea aproapelui, post, viață curată etc.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!