Dumnezeu binecuvintează căsătoria a doua?

Întreabă preotul

Dumnezeu binecuvintează căsătoria a doua?

    • Dumnezeu binecuvintează căsătoria a doua?
      Foto: pixabay.com

      Foto: pixabay.com

Alexandru
întreabă:

Doamne ajuta!

Ma tot urmareste acest gand: oare Hristos mai binecuvanteaza si a doua casatorie? Stiu ca Biserica ingaduie, dar mai mult ca sa fereasca omul sa nu pice in desfranare. Eu sunt divortat. Motivul: parintii ei se tot bagau intre noi, sa ne manipuleze casnicia, sotia le lua apararea si dupa multe certuri, ne-am despartit. Eu am plecat si tot eu am bagat divortul. La o vreme,ea a vrut sa ne impacam, dar eu am refuzat. Apoi s-a recasatorit, dupa care a divortat iar. Am inteles ca trebuie facuta cumva o slujba de dezlegare? Oare Dumnezeu imi va da mie alta sotie? Mentionez ca pe vremea aceea eram departe de Dumnezeu, nu cunosteam caile Lui. Acum stiu ce presupune o casnicie si ca inseamna mantuirea in doi. Oare mai am o alta sansa la iubire sau sa raman asa? Imi vin ganduri in minte, cum ca biserica greseste cand permite a 2-a casatorie si ca oamenii aceia traiesc in desfranare. Sa marturisesc gandurile acestea la Sfanta Spovedanie? Va multumesc din suflet!

Sarut mana!

pr Andrei Atudori a răspuns:
4 Aprilie 2015

Domnule Alexandru, am să vă răspund pe rând la fiecare întrebare:

1. Câtă vreme Biserica îngăduie și binecuvintează a doua nuntă, câtă vreme există o rânduială specială pentru aceasta nu cred că ar trebui să vă îndoiți de faptul că această căsătorie este binecuvântată. Esențial este ce fac doi soți, căsătoriți pentru a doua oară, cu harul și binecuvântarea care vin peste ei prin această slujbă. Cum le folosesc pentru mântuirea lor și a copiilor lor. În plus, în mod evident, este mult mai bine ca doi oameni să aibă parte de această a doua nuntă decât să trăiască în desfrânare.

2. Nu există o rugăciune specială de dezlegare pentru această situație. Important este să vă spovediți în mod constant și să vă trăiți creștinește viața.

3. Nu știu dacă Dumnezeu vă va „da” altă soție. Dacă vă va fi de folos o a doua nuntă atunci cred că o veți avea. Până la urmă depinde și de ceea ce doriți dumneavoastră de la propria viață.

4. Este firesc să mărturisiți aceste gânduri la Sfânta Spovedanie. Vă îndemn să vă sfătuiți cu duhovnicul dumneavoastră despre aceste lucruri. Aflați care este părerea lui și urmați sfaturile primite. Rugați-vă Domnului să vă rânduiască cele de care aveți nevoie pentru mântuire.

Bucurii de la Domnul!

Pr. Andrei

Adelia a răspuns:
20 Noiembrie 2015

Frate Alexandru,nu zici ca sotia a divortat de al doilea sot? De ce nu incerci o impacare?

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: