"Dragostea" lui Dumnezeu - 2011-01-28 21:14:43

Întreabă preotul

"Dragostea" lui Dumnezeu - 2011-01-28 21:14:43

Domnica
întreabă:
Buna ziua parinte! Stim ca Dumnezeu le stie pe toate...Deci a stiut de la inceput cum va cadea Adam si Eva in pacat.Atunci cum putem spune ca EL este dragoste absoluta, cand de la creatie omul se sbate in mocirla pacatului iar EL adica din bunatatea Sa nu intervine... adica i-i da omului libertate de a alege si cuminte sta si asteapta pina la judecata. Cam straniu fapt,dar adevarat. Inchipuiti-va ca un parinte se uita linistit cum copilul lui se joaca cu focul si nu intervine... sau se duce in alta odaie si plinge pentru odrasla lui, asa cum ni se spune ca plinge Domnul pentru noi, dar nu face nimic pentru a preveni incendiul ce poate sa-l provoace sau chiar moartea copilului... Cam cum ar aprecia cei din jur, ce-s martori la asa scena comportamentul parintilor?
28 Ianuarie 2011
Dumnezeu ne iubește în mod infinit, unic și veșnic, nu ne vrea niște roboți mântuiți cu forța, nici niște instrumente oarbe în mâna lui. Libertatea omului este respectată veșnic de Creator. Așa că dacă omul alege să-L refuze pe Dumnezeu prin păcat, Dumnezeu continuă să îl iubească dar e o iubire răstignită, care respectă decizia omului. pentru o explicație mai bună, citiți Sfântul Teofan Zăvorâtul despre veșnicia iadului postat pe acest portal la Cuvinte de folos. Pr. I.I.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!