indreptar spovedanie - 2010-12-16 12:09:32

Întreabă preotul

indreptar spovedanie - 2010-12-16 12:09:32

vali
întreabă:
vreau sa stiu, daca am facut metanii mari(cu genunchii plecati,plecandu-ma pana la pamant) sambetele si duminicile este pacat?sau daca mi-am ras barba se considera pacat?pentru ca am gasit acestea in indreptarul de spovedanie al Parintelui Cleopa,trebuiesc marturisite acestea la duhovnic?
15 Decembrie 2010
Nu este păcat. De obicei, Sâmbăta și Duminica, fiind zile speciale, nu se fac metanii mari, dacă ați făcut, nu este păcat. Așa este un canon care oprește îngenuncherea Duminica, dar oamenii, din devoțiune și iubire față de Sfânta Evanghelie, îngenunchează la citirea ei, ceea ce este un lucru bun. Bărbat vine de la barbă, Sfinții Părinți recomandă tuturor bărbaților să își lase barbă, ca o mărturie a stăpânirii lor. Însă, în vremurile de pe urmă, cei mai mulți dintre bărbați se bărbieresc, din varii motive. Păcate sunt: desfrânarea, ura, invidia, lăcomia, uciderea, avortul, clevetirea, neiertarea, lenea, mândria, hoția, blestemul, vărjitoria etc etc. Așa că nu trebuie să strecurăm țânțarul și să înghițim cămila, vorba Mântuitorului. Prefer un bărbat bărbierit cu o viață morală exemplară, decât un bărbos plin de păcate. Menționez că eu am barbă. Pr. I. Istrati

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!