pacatele parintilor asupra copiilor - 2011-01-21 10:14:38

Întreabă preotul

pacatele parintilor asupra copiilor - 2011-01-21 10:14:38

Manuela
întreabă:

Credeti ca pacatele parintilor pot influenta viata duhovniceasca a copiilor? (pr Arsenie Boca spunea despre "impregnarea pacatului asupra codului genetic",iar patriarhul Kiril spunea "pacatosii nasc pacatosi")

18 Ianuarie 2011

Da. Dumnezeu creează sufletele copiilor din sufletele parintilor și pedepseste pana la al patrulea neam pe cei păcătoși dar binecuvintează până la al miilea neam pe cei buni. Citiți vă rog editorialul meu de pe acest portal: Cazul Sodoma: dreptate minimală și iubire infinită. Această influență nu este o vină, deoarece copiii celor păcătoși nu au săvârșit nici un păcat, ci e o slăbiciune și o înclinație păcătoasă ereditară, care însă se poate birui cu rugăciune și virtuți. Sunt multe exemple în istoria Bisericii de copii sfinți din oameni păcătoși Sf. Filofteea ex. Deci nu e o pedeapsă, nici ceva implacabil, ci o influență și o înclinație spre bine sau spre rău, potrivit stării de lumină sau întuneric a părinților. De asemenea, mediul în care trăiesc este decisiv. Pr. I. Istrati

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!