pacatul originar (2) - 2010-12-14 09:25:42

Întreabă preotul

pacatul originar (2) - 2010-12-14 09:25:42

nana
întreabă:
Referitor la intrebarea mea anterioara vreau sa va mai intreb daca si in vbiata noastra de zi cu zi,aici,pe Pamint,mai mincam inca din copacul interzis . Si parca imi vine a crede ca tot aici si acum avem oferit si copacul vietii prin Sfinta Impartasanie. Oare inseamna ca eu trebuie sa dobindesc cunoasterea a orice ma intereseaza cerind lui Dumnezeu sa-mi descopere,sa-mi explice in loc de a ma apuca eu sa "cercetez" si sa "descopar" fenomene care ma intereseaza?Aici sa fie greseala lui Adam si a Evei? Am bintuit ,inainte de a ma duce Dumnezeu de mina in biserica,pe la fel de fel de cursuri ,care mai de care mai destepte si care asigurau dobindirea cunoasterii depline a celor din viata nostra si a universului,care de care cu ocupatii paranormale,de cunoastere de sine,a sufletului,a viitorului...etc. Mi s-a spus cum a creat"de fapt" Dumnezeu lumea intreaga,ce este "de fapt" CUVINTUL LUI,ce sint literele-foneme -care sint etapele de materializare a obiectelor,care sint cimpurile formatoare a fiintei mele si a lumii,cum pot transcende direct la Dumnezeu...Doamne,toate le stiam ,stiam cum sa fac ca sa-mi reuseasca ceva ,cind sa fac acel ceva....cum sa-mi aflu viitorul ... am aflat ce este "de fapt "Crucea ...si cite si mai cite... Numai ca mereu cu mine a fost EL,ca si cu un copil prostut care vrea sa-si bage singur degetele in priza si sa descopere singurel tainele din jurul lui si cind a vazut ca e prea de tot ce fac,m-a adus unde trebuia,adica m-a facut sa pricep unde trebuie sa vin ca sa "aflu" . Mai mult ca sigur ca si acuma fac prostii dar acum mi-a dat "parintei duhovnicesti" de poala carora sa ma agat in cercetarile mele,Slava Domnului!
11 Decembrie 2010
Teologia primilor oameni și a căderii în păcat este adâncă și tâlcuită felurit de sfinții Părinți, pe măsura harlui Duhului Sfânt din ei. Sf. Maxim spune că pomii din rai erau ideile lui Dumnezeu din care omul trebuia să se împărtășească. Pomul Vieții este Hristos cel răstignit și înviat, din care mâncând acum, în Biserică, ne facem nemuritori prin jertfa și Învierea Lui.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!