Pacatul originar - 2010-12-11 21:08:37

Întreabă preotul

Pacatul originar - 2010-12-11 21:08:37

nana
întreabă:
As vrea sa inteleg ce este "Pacatul originar"pentru care Adam si Eva au fost alungati din Rai.Ce este sau cine este "sarpele" si ce cauta acest ispititor in Rai.Ce este "marul"sau "pomul cunoasterii binelui si raului"si ce este "pomul vietii".Si de ce a pus Dumnezeu "marul"in Rai ,stiind ca Adam si Eva vor fi ispititi si stiind ca vor cadea.Nu pot sa cred ca Dumnezeu ,creatorul lor ,nu stia ce a creat si ce va urma. Ce le-a lipsit de fapt lui Adam si Evei ca sa poata sa reziste ispitei sarpelui sau cel putin sa recunoasca si sa raspunda cu cerere de iertare Tatalui Ceresc. De aici ma duc cu gindul la alta intrebare:ce anume sau "cine" anume din fiinta mea ma face sa decid sa aleg fie binele,fie raul. Constat ,acum ,de cind Dumnezeu ma ajuta sa constientizez anumite aspecte,ca imi vine foarte greu sa fiu "mai buna"decit simt ca sint in mod obisnuit si simt ca o greutate ,destul de mare sa ma smulg dintr-un sablon al meu si care nu este conform poruncilor lui Dumnezeu. E greu si sa constientizez relele pe care le fac si asta se intimpla doar cu ajutorul lui Dumnezeu. Sa inteleg ca aceasta fiinta pe care a creat-o Dumnezeu in Rai fiind,deja avea saminta raului inauntru ?Mai pe scurt ,nu inteleg cum copilul lui Dumnezeu ,care este o perfectiune (nu?) a putut sa cada prada ispitei . Doamne ,iarta-ma daca cad in plasa mintii mele si daca cumva ceea ce am intrebat este un pacat! Va rog,daca intrebarea mea are ceva rau in ea,sa-mi spuneti si sa ma iertati.Pina nu demult,ceea ce citeam in Biblie era ca un fel de poveste-alegorie si ale lumii vorbe mi-au bagat in cap ca biblia are texte cu intelesuri criptate,simbolice dar acum incep sa invat ca acolo sint fapte concrete ,personaje care au existat cu adevarat.
10 Decembrie 2010
Păcatul originar este neascultarea, dorința de a fi ca Dumnezeu fără Dumnezeu, mândria de a se împotrivi poruncii Creatorului. Omul a fost făcut fără păcat, dar cu libertatea de a alege între bine și rău. Omul nu era perfect, ci imatur, de aceea nu trebuia să guste din pomul cunoștinței binelui și răului, așa cum un copil nu este lăsat să aleagă între rău și bine, că n-ar ști, ci îi este dăruit binele de către părinții lui.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!