Se poate face în altă țară parastas pentru cineva care este îngropat în România?

Întreabă preotul

Se poate face în altă țară parastas pentru cineva care este îngropat în România?

    • Se poate face în altă țară parastas pentru cineva care este îngropat în România?
      Foto: Cojocariu Stefan

      Foto: Cojocariu Stefan

Mira
întreabă:

Doamne ajută! Multă recunoștință pentru răspunsurile din acest portal. Ce se întâmplă cu sufletul unui octogenar mort neîmpărtășit de 3 luni (la Crăciun) căruia apropiații nu i-au făcut pomenirea de 6 luni? Se poate face în altă țară? Cum aș putea proceda? Vă mulțumesc!

pr Andrei Atudori a răspuns:
20 Decembrie 2017

Doamne ajută! Puteți face pomenirea și în altă țară. Rugăciunile pentru sufletele celor adormiți și milostenia pe care o facem pentru ușurarea păcatelor lor nu sunt limitate de spațiu și timp. Să îl aveți mereu trecut pe pomelnicul personal pentru cei adormiți și să fie pomenit la Sfânta Liturghie. Nu uitați să îl pomeniți și în rugăciunile personale. În rest, să nădăjduim în mila lui Dumnezeu! Spor în toate cele bune! pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: