Slujba de tundere in monahism - 2010-12-18 13:06:08

Întreabă preotul

Slujba de tundere in monahism - 2010-12-18 13:06:08

Nana
întreabă:
Am doua intrebari: 1.Am fost invitata sa particip la o slujba de tundere in monahism,la manastirea Nicula.Va rog sa-mi spuneti ce este special la ceste slujbe si daca este important pentru noi,mirenii,sa participam la un asemenea eveniment.Iertati-mi necunoasterea .La fel am intrebat odata ,fiind anuntata ca are loc sfintirea unei biserici,apoi am inteles ca este o revarsare a Duhului Sfint ,cam ce poate fi mai deplin,in termeni lumesti. 2.Sint diverse plante sau ape care au numele celui rau.De ex apa minerala de la Izvorul Dracului,o planta denumita ghiara dracului buna pt reumatism din care se face chiar o crema cu aceasta denumire. Intreb daca este bine sa ne folosim de toate cele ce au in numele lor legatura cu cel rau.Eu am luat crema ghiara dracului ,am dast jos eticheta si am scris pe ea Mina lui Dumnezeu.
18 Decembrie 2010
1. Nu este necesar pentru mântuirea dumneavoastră să participați la slujbe de tundere în monahism dar poate fi folositor. Mai ales că probabil în timp veți realiza că nu se cer lucruri diferite monahilor și mirenilor. Vă poate ajuta să vă vedeți mai clar îndatoririle creștinești în lume. 2. Majoritatea plantelor au mai multe denumiri în funcție de zonă sau chiar de dispoziția celui care vorbește despre planta respectivă. Nu contează cum au vrut unii oameni să numească o anumită plantă. Da, putem să redenumim orice lucru. Mâna lui Dumnezeu e un nume bun pentru o plantă care ajută în dureri reumatice.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!