Spovedanie - 2010-11-28 19:12:16

Întreabă preotul

Spovedanie - 2010-11-28 19:12:16

vali
întreabă:
Doamne ajuta!profitand de faptul ca suntem in postul Nasterii Domnului si Dumnezeu a randuit postul pentru a ne curati si a ne spala pacatele prin Taina Spovedaniei si a Impartasaniei doresc o indrumare si un cuvant de folos.vreau sa va spun ca anul acesta de Postul Pastelui postind tot postul am fost sa ma spovedesc si mi-am scris pe un carnetel pacatele dupa ce am citit o carticica cu cele 24 de vami ale vazduhului si m-am gasit la fiecare vama mai mult sau mai putin vinovat.in fine dupa ce mam spovedit am rupt foile din carnetel si le-am aruncat.m-am impartasit si seara am visat un copil care se boteza,eu am talcuit ca fiind un al 2-lea botez al meu cum spun Sfintii Parinti prin Taina Spovedaniei,prin care cu lacrimele de pocainta speli pacatele k si cu baia Botezului.acum vreau sa merg din nou sa ma spovedesc si vreau sa cuget la cele ce am pacatuit si sa-mi notez la fel pe un carnetel pentru ca mi s-a intamplat sa ma rusinez sau sa mi le ascunda cel viclean cand mergeam la spovedanie,pentru ca atunci cand faci pacatul el il micsoreaza ca sa-l infaptuiesti si cand e sa-l marturisesti il face mare ca sa te rusinezi de el.odata ce am rupt foile din canetelul din care mam spovedit de Pasti nu prea mai tin minte exact si cred ca am mai scapat cate ceva de marturisit.si zice in carti daca ai ascuns un pacat(poate eu nu intentionat,voit)nu esti dezlegat nici de celelalte marturisite.si acum nu stiu as vrea sa le trec si pe cele de la Pasti,sa fac o marturisire curata cu pacatele de cand eram copil pana acum dar imi este frica pentru ca daca marturisesc cele marturisite inca o data nu e bine ca zice ca nu avem incredere in Taina Spovedaniei si ca D-zeu te-a dezlegat de ele.ma puteti sfatui cum sa procedez?Va Multumesc!
27 Noiembrie 2010
Este bine ca spovedania să fie completă, plină de părere de rău și de hotărârea de a nu mai păcatui. Notarea păcatelor pe un carnețel este benefică, pentru că prin aceasta rețineți păcatele și scăpați de ele. Păcatele spovedite sunt iertate, așa că nu mai trebuie spovedite. Însă dacă aveți păcate nemărturisite ele trebuie spuse și iertate la spovedanie. Spovedania este judecata lăuntrică a sufletului nostru și bilanțul interior al luminii și întunericului pe care l-am adus în viață. Pr. I. Istrati

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!