Stiinta - 2011-03-23 19:26:03

Întreabă preotul

Stiinta - 2011-03-23 19:26:03

Popescu Cosmin
întreabă:

Am gasit pe un site de stiinta urmatoarele afirmatii despre Sfanta Scriptura si nu am gasit un raspuns pe masura.De ce nu a spus Hristos ca pamantul este rotund? Si daca Sfanta Scriptura este insuflata de Duhul Sfant de ce se afirma ca pamantul are margini si este intemeiat pe intarire?(Ps. 92,2; 103, 6;Fp. 1,8) Situl este: http://www.stiinta.info/%EF%BF%BD%C5%BDntre-iadul-dezn%EF%BF%BD%C6%92de…. Va multumesc.

23 Martie 2011

Știința nu poate explica o mare parte din realitatea creată. Puținul pe care îl explică prin legi, unele dintre ele sofisme sau raționamente probabile și fundamentate pe alte raționamente create de om. În psalmul 103 se spune "Cel ce ai întemeiat pământul pe tăria lui și nu se va clătina în veacul veacului". Termenul "asfaleia", tradus pe "tăria" lui este în dictionarul Bible Windows,2.2.2, traduce termenul prin "security, safety accurate information, full truth (Lk 1.4)". Tăria este un termen teologic care înseamnă firmament, cer etc. A propos ce înseamnă întărire pentru site ul asta pretins științific. Toate expresiile vetero testamentare sunt texte revelate și tainice, care pot fi tâlcuite doar în stare de rugăciune și vor fi adeverite doar în veacul viitor. A-ți fundamenta ateismul pe aceste expresii este ridicol. Iar de faptul că Iisus nu a vorbit de pământul sferă, sau mai corect geoid adică un fel de pară, spun adevărații oameni de știință, este la fel de valabil cu a-I reproșa lui Iisus că nu a spus că astăzi există cuptoare cu microunde.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!