Tinuta barbatului si a femeii in biserica - 2011-03-12 15:47:52

Întreabă preotul

Tinuta barbatului si a femeii in biserica - 2011-03-12 15:47:52

ilie cg
întreabă:
De ce barbatul trebuie sa isi descopere capul cand intra in biserica, iar femeia ar trebui sa si-l acopere?
10 Martie 2011
Conform teologiei pauline, Capul femeii este bărbatul, iar Capul bărbatului este Hristos. După acest raționament, femeia trebuie să își acopere capul ca semn al supunerii, nu al unei dominații sau inegalități, ci a slujirii în iubire. De fapt, explicația este și una mult mai praqgmatică. Femeia acoperită este mult mai ferită de a face sminteală cu părul ei frumos, plete etc. în Biserică. Pentru ca oamenii să se roage în Biserică, să fie atenți la slujbă, ei nu trebuie distrași de nimic. Această tradiție însă nu trebuie să devină talibanism. O femeie care intră în Biserică fără batic nu trebuie respinsă în nici un fel. De abia după ce devine familiară cu Biserica, duhovnicul, cu discreție și blândețe, îi poate recomanda purtarea unui batic sau eșarfă. Este mai importantă rugăciunea decât baticul, sufletul decât trupul, smerenia lăuntrică decât aparențele vestimentare. Dar și acestea din urmă trebuie să nu devină prilej de sminteală sau păcate. Pr. I.I.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!