Ne este indiferentă mântuirea copiilor noștri?

În Noul Testament, Apostolul Pavel condamnă nepăsarea față de aproapele: „Dacă însă cineva nu poartă grijă de ai săi, și mai ales de casnicii săi, s-a lepădat de credință și este mai rău decât un necredincios” (I Timotei 5, 8).

Nepăsarea față de copii, pe care noi nici nu o observăm, Sfântul Ioan Gură de Aur ne-o explică astfel: „Când vezi că un cerșetor îl trage de urechi pe copilul tău, tu te revolți, te superi, te înfurii și mai rău ca un animal îl aperi pe cel lovit, iar când vezi că diavolul îl trage de urechi în fiecare zi, când demonii îl trag spre pieire, tu dormi, nu te revolți, nu te superi și nu-ți aperi fiul de fiara cea mai periculoasă”.

În Noul Testament, Apostolul Pavel condamnă nepăsarea față de aproapele: „Dacă însă cineva nu poartă grijă de ai săi, și mai ales de casnicii săi, s-a lepădat de credință și este mai rău decât un necredincios” (I Timotei 5, 8).

(Nikolai Evgrafovici Pestov, Cum să ne creștem copii. Calea spre desăvârșita bucurie, traducere din limba rusă de Lucia Ciornea, Editura Sophia, București, 2005, pp. 13-14)

De la același autor

Ultimele din categorie