Cruce înseamnă, în primul rând, o stare de grijă față de celălalt

Cruce înseamnă, în primul rând, o stare de grijă față de celălalt, grijă față de omul de lângă tine. Cruce înseamnă să nu-i faci rău celuilalt, prin felul tău dezordonat și iresponsabil de a te purta. Domnul, prin jertfa Sa de pe Cruce, a avut grijă de noi și jertfa aceasta trebuie s-o facem fiecare.

Ajutorul pe care noi îl dăm medicilor, preoților și tuturor celor din linia întâi, apelând la disciplină, responsabilitate și bună rânduială, este extrem de important.

Când lumea nu stă în casă, când lumea iese chiar și pentru a veni la biserică, când se produc aglomerări, îmbulzeli, locul acela în care se adună oamenii, poate deveni focar de îmbolnăvire. Sfânta Împărtășanie NU ne îmbolnăvește, dar până ajungem la Potir, ne putem contamina unii pe alții. De aceea, este foarte important să ne liniștim, să fim atenți la ce se întâmplă în lume, la ce se întâmplă cu noi și să înțelegem că autoritățile și lumea medicală încearcă să ne ferească de ce poate fi mai rău.

Am fost tare uimit să văd că astăzi încă au venit oameni în număr mare la biserică. Există numeroși voluntari, și din partea Bisericii și din partea unor asociații, și autoritățile care vor ajuta pe oricine va avea nevoie de ceva-hrană, apă sau medicamente. Dumneavoatră doar STAȚI ÎN CASE!

Cruce înseamnă, în primul rând, o stare de grijă față de celălalt, grijă față de omul de lângă tine. Cruce înseamnă să nu-i faci rău celuilalt, prin felul tău dezordonat și iresponsabil de a te purta. Domnul, prin jertfa Sa de pe Cruce, a avut grijă de noi și jertfa aceasta trebuie s-o facem fiecare. Vedeți, medicii se jertfesc în spitale. Haideți să nu ne batem joc de tot efortul lor! Ieri a fost dezastru în toată România. Oamenii au ieșit în pădure, în parcuri, și, pentru că românul nu ascultă, autoritățile au luat măsuri mai drastice și bine au făcut.

Începând de săptămâna viitoare, preoții vor face Liturghie în biserică, împreună cu diaconul și cântărețul, iar dumneavoatră veți sta acasă și veți asculta Liturghia la TrinitasTv. Sfeștania sau alte slujbe individuale se vor suspenda până va înceta starea de urgență. „Spovedania” prin telefon nu este spovedanie, este o mărturisire a gândurilor. Rugăciunea de dezlegare o veți primi când vă veți întâlni cu duhovnicul dumneavoastră.

Trebuie să fim buni, să stăm în case, spre binele nostru și al celor dragi!

De la același autor

Ultimele din categorie